Blomsterbergs sommerflødeboller

16x9
Blomsterbergs sommerflødeboller. Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
150 min

Tilberedning

  1. Du skal bruge følgende: Sukkertermometer Engangssprøjtepose 12 millimeter rund, glat tyl 1 blomsterudstikker, 6-7 centimeter i diameter
  2. JORDBÆRSKUM: Kog jordbærsaft, sukker & glykosesirup i en lille kasserolle til præcis 117 grader.
  3. Imens karamellen koges, blandes de 10 gram ekstra sukker og æggehvider, og dette piskes let sammen på en røremaskine, til hviderne ’vokser’ let.
  4. Hæld den varme 'karamel' direkte ned til æggehviderne, samtidigt med at der stadig piskes.
  5. Skru nu røremaskinen op på den højeste hastighed, og pisk videre i 5 minutters tid, til skummet bliver mere fast.
  6. Klip et hul i en engangssprøjtepose, og kom tyllen og skummet op i posen.
  7. OPBYGNING & DYP: Sprøjt en lille bitte klat skum på hver bund.
  8. Sæt et lille 'tørret' jordbær i hver, og sprøjt nu skum ovenpå. Det er vigtigt, at skummet rammer bunden, da det ellers vil falde af, når du senere skal dyppe flødebollen.
  9. Lad nu skummet lufttørre i en times tid på køkkenbordet, inden chokoladen tempereres.
  10. Stil de lufttørrede flødeboller i køleskabet i en halv times tid, inden de skal dyppes i tempereret chokolade og drysses med, hvad du nu synes.
  11. TEMPERERING AF PINK CHOKOLADE: Hak din chokolade og begge slags kakaosmør fint og i ensartede stykker.
  12. Kom chokoladen i en plastikskĂĄl, som kan tĂĄle mikroovn.
  13. Varm chokoladen i 10-15 sekunder. Tag den ud af mikroovnen, og rør grundigt i den.
  14. Det virker underligt, for du kan ikke umiddelbart se på chokoladen, at den er begyndt at smelte. Men det er vigtigt, at du gør som beskrevet og er tålmodig.
  15. Tempererer du i en lille gryde, tager du den blot til og fra komfuret pĂĄ samme mĂĄde.
  16. Sæt chokoladen tilbage i mikroovnen, og varm den igen i 10-15 sekunder.
  17. Tag den ud af mikroovnen, og rør i den igen. Mas også chokoladen med din dejskraber, og husk at skrabe skålens eller grydens kant ren med dejskraberen.
  18. Gentag endnu et par gange, og hold hele tiden godt øje med temperaturen på chokoladen.
  19. Bruger du et digitalt termometer, skal du altid huske at røre i emnet, mens du måler temperaturen, da den måler overfladen.
  20. Når den nærmer sig 25 grader, skal du kun stille skålen i mikroovnen i få sekunder ad gangen. De sidste små klumper smelter gerne af sig selv, så pas på med at varme mere, hvis det ikke er nødvendigt. Temperaturen må ALDRIG overstige 29 grader, da den så vil smelte de gode krystaller, der er stabile og har den evne at kunne hærde chokoladen.
  21. Den bedste arbejdstemperatur for hvid chokolade er 27-29 grader.
  22. Bliver den for kold, kan du lune den i et splitsekund, men pas pĂĄ, for den mĂĄ ikke komme over 29 grader pĂĄ noget tidspunkt.
  23. Opbevar flødebollerne køligt. Nyd dem i løbet af de næste par dage.
  24. Uden de friske jordbær som fyld holder de sig i optil 4 dage.