Bøf med sauce, kartofler og hvidløgsbrød

16x9
Bøf med sauce, kartofler og hvidløgsbrød Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
10 min + 30 min

Tilberedning

  1. BØFFEN: Tag kødet ud af køleskabet mindst 1 time før stegningen (kødet skal være stuetemperatur)
  2. Krydr og marinér kødet med salt og peber.
  3. Varm panden op og steg kødet 5 minutter på begge sider (så bliver bøffen medium-stegt).
  4. Tilsæt undervejs smør, hvidløg, og timian på panden, så kødet gradvis glaseres.
  5. Lad kødet trække i mindst 10 minutter før du skærer den tværs over fibrene.
  6. KRYDDERSMØR: Blødgør smøret og kom de andre ingredienser i og rør smøret sammen til en homogen masse.
  7. FAVORITSAUCEN: Kog fløde, glace og de andre ingredienser i 10 minutter og jævn det hele med maizena.
  8. Smag til med salt og tabasco.
  9. HASSELBACK KARTOFLER: Vask og skær kartoflerne.
  10. Marinér kartoflerne og bag dem i ovnen ved 160 grader i 1 time.
  11. HVIDLØGSBRØD: Skær huller i flutesne og kom dit kryddersmør og ost i.
  12. Pensles efterfølgende med æg og bages i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
  13. BAGT TOMAT OG CHAMPIGNON: Skær champignoner og tomater ud og marinér dem.
  14. Bag dem i ovnen ved 120 grader i 20 min x 3.
  15. SALAT: Skyld salaten og vend det sammen med resten af ingredienserne.