Bøfsandwich a la Sobczyk

16x9
Bøfsandwich a la Sobczyk. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. REMOULADE OG MAYONNAISE: Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse eddike, til det er tykt og hvidt.
  2. Pisk herefter olien i en tynd stråle. Det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt, indtil du har en god og tyk mayonnaise.
  3. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt ekstra eddike. Hak urterne og pickles, og mix med mayonnaisen.
  4. BLØDE LØG: Skræl og snit løgene fint.
  5. Kom olie i en gryde, og svits løgene af. Kom lidt vand til dem, og lad dem blive møre og gyldne.
  6. Smag til med salt, peber og HP sauce, når løgene er bløde.
  7. GARNITURE: Skær forårsløgene fint. Skær æblerne i tern cirka 1 gange 1 centimeter. Riv peberroden, og skær karsen. Mix det hele.
  8. SYLTEDE LØG OG AGURKER: Skræl og skær løgene i cirka 1 centimeter tykke ringe.
  9. Vand, sukker og eddike koges op. Herefter koges løgskiverne med i cirka 5 minutter.
  10. Når det hele har kogt, slukkes der for gryden, og agurkerne kommes i. Kom det hele på køl, så det kan køles ned i syltelagen.
  11. BØF: Form bøfferne, og lad dem ligge ude i cirka 30 minutter, til de er stuetemperatur.
  12. Steg bøfferne på en varm pande med olie i cirka 1,5 minut på hver side, til de er rosa indeni.
  13. BURGERSOVS: Skær grønsagerne og urterne fint ud.
  14. Rist det i en gryde, til det er gyldent. Kom rødvin og eddike på, og reducer til det halve. Kom fond på samt fløde, og kog op. Tykn sovsen med maizena, og kom så smør i.
  15. Smag til med de forskellig ting.