Bønnesuppe

16x9
Bønnesuppe Foto: iStockphoto
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
25 min

Tilberedning

  1. Hak løg og hvidløg til bønnesuppen, og svits dem i lidt olie i en gryde. De skal ikke tage farve.
  2. Hak tomater og korianderstilke, og kom det i gryden sammen med spidskommen, cayenne, oregano, paprika og mosede tomater.
  3. Skyl bønnerne hvis de er fra dåse, og lad dem dryppe af. Tilsæt dem til gryden, lad det varme kort, og tilsæt vand.
  4. Lad suppen koge i cirka 15 minutter, start gerne med låg på. Rør af og til.
  5. Tag gryden af varmen, og blend suppen med en stavblender. Sæt den over varmen igen, og smag til med salt og eventuelt ekstra krydderi.
  6. Hak tomaterne til salsa fint.
  7. Skræl avocadoen, og skær den i små tern.
  8. Bland tomaterne og avocadoen med limesaft, og smag til med salt.
  9. Servér suppen i store skåle og toppet med salsa og creme fraiche. Pynt med koriander, løg, limebåde og eventuelt chili i tynde skiver.