- Sværhedsgrad
- Mellem
- Personer
- 2
- Tid
- 25 min
Tilberedning
- Hak løg og hvidløg til bønnesuppen, og svits dem i lidt olie i en gryde. De skal ikke tage farve.
- Hak tomater og korianderstilke, og kom det i gryden sammen med spidskommen, cayenne, oregano, paprika og mosede tomater.
- Skyl bønnerne hvis de er fra dåse, og lad dem dryppe af. Tilsæt dem til gryden, lad det varme kort, og tilsæt vand.
- Lad suppen koge i cirka 15 minutter, start gerne med låg på. Rør af og til.
- Tag gryden af varmen, og blend suppen med en stavblender. Sæt den over varmen igen, og smag til med salt og eventuelt ekstra krydderi.
- Hak tomaterne til salsa fint.
- Skræl avocadoen, og skær den i små tern.
- Bland tomaterne og avocadoen med limesaft, og smag til med salt.
- Servér suppen i store skåle og toppet med salsa og creme fraiche. Pynt med koriander, løg, limebåde og eventuelt chili i tynde skiver.