Boller i karry

16x9
Boller i karry Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. KØDBOLLER: Rør kødet sejt med salt og tilsæt derefter det fintrevne løg.
  2. Rør nu farsen af de sidste ingredienser til det bliver til en homogen masse.
  3. Lad farsen hvile på køl i en halv time.
  4. Saml derefter farsen med en ske i passende stykker og porchér dem til de er færdige hele vejen igennem.
  5. KARRYSOVS: Sauter løg, æbler og karry i en gryde.
  6. Tilsæt fonden og lad det reducere til det halve. Tilsæt derefter fløde, laurbærblad og sort peber og lad det koge i 20 min.
  7. Sigt lagen og jævn det med maizena og smag til med salt til sidst.
  8. RIS: Vask risene til vandet er klar og dræn dem fri for vand.
  9. Kog derefter risene i 14 min og lad dem hvile i 15 min inden serveringen.
  10. SMØRKOGTE GRØNTSAGER: Rist kardemommefrøene på en pande.
  11. Riv ingefær og hvidløg fint og skær chilifrugterne, mango og citrongræs i passende stykker.
  12. Kog det hele til den passende konsistens og lad det køle af inden servering.
  13. SRIRACHA SAUCE: Rens chilifrugterne fri for kærner.
  14. Kog alle ingredienser sammen i 20 min og blend det i 10 min på højeste hastighed. Sigt det igennem en fin sigte.
  15. ANRETNING: Retten serveres med soyaristede cashewnødder, koriander og evt. frisk chili ved siden af.