Boller i selleri med saltbagte hasselnødder, æble og grønt

16x9
Boller i selleri med saltbagte hasselnødder, kartofler, æbler, persille og bladselleri Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
15 min + 60 min

Tilberedning

  1. FARS TIL KØDBOLLER: Skær kanten af toastbrødet. Kasser kanten, og dæk toastbrødet med mælken i en lille skål. Skal stå i 10-15 minutter.
  2. Kom hakket kalv og flæsk i en skål, og tilsæt hakket løg, hvidløg, æg, sort peber og salt. Rør det godt sammen.
  3. Tilsæt det udblødede brød og mælken i farsen. Rør det godt sammen, så det bliver en homogen masse.
  4. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
  5. SALTBAGTE HASSELNØDDER: Kog vand og salt i en gryde.
  6. Vend hasselnødderne med saltvandet, og kom dem i ovnen ved 160 grader. Rør rundt i nødderne hvert 10. minut.
  7. Når vandet er fordampet, og nødderne er gyldne, tages de ud af ovnen.
  8. Lad nødderne køle af. Derefter er de klar til servering.
  9. KARTOFLER: Kog 2 liter vand i en gryde.
  10. Tilsæt skal af citron, laurbærblade, salt og timian.
  11. Kog vandet op, og sigt derefter tingene fra vandet. (Nu har urter og citron afgivet smag til vandet)
  12. Skræl kartoflerne, og kom dem op i det kogende vand.
  13. Lad dem koge, til de er halvt færdige. Sluk derefter for blusset, og lad dem trække færdig i cirka 10 minutter. Derefter er de klar til servering.
  14. SAUCE/BOLLER I SELLERI: Kom bouillon i en gryde, tilsæt laurbærblade, og bring den til kogepunktet.
  15. Tag farsen ud af køleskabet, og form små boller på 10-15 gram per styk med en ske. Kom dem løbende ned i den kogende bouillon.
  16. Lad kødbollerne småsimre i 6-8 minutter.
  17. Tag kødbollerne op af bouillonen, og kom dem i et fad. Dæk fadet til med husholdningsfilm, så kødbollerne ikke bliver tørre.
  18. Kom bouillon gennem en sigte, og kog den derefter op igen i en ny gryde.
  19. Skræl knoldselleri, og skyl det godt for eventuelle rester af jord. Skær sellerien i tern på 2 x 2 centimeter i størrelsen.
  20. Kog knoldselleritern i bouillonen i 6-7 minutter, til de er møre.
  21. Kom det kogte selleri op i en lille skål.
  22. Tilsæt fløde i bouillonen, skal af én citron, og smag til med salt, sort peber og sukker.
  23. Smelt smør, og tilsæt derefter mel. Rist det godt i 2-3 minutter.
  24. Tilsæt din smør/mel-blanding til saucen, og lad den koge i 4-5 minutter.
  25. Tilsæt kødboller og selleritern. Derefter er det klar til servering.
  26. ANRETNING: Anret de kogte kartofler, saucen med selleri og kødboller i en dyb tallerken.
  27. Kom hakkede æbler, bladselleri, saltristede hasselnødder og hakket persille på toppen.