Boller i selleri med saltbagte hasseln√łdder, √¶ble og gr√łnt

16x9
Boller i selleri med saltbagte hasseln√łdder, kartofler, √¶bler, persille og bladselleri Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
15 min + 60 min

Tilberedning

  1. FARS TIL K√ėDBOLLER: Sk√¶r kanten af toastbr√łdet. Kasser kanten, og d√¶k toastbr√łdet med m√¶lken i en lille sk√•l. Skal st√• i 10-15 minutter.
  2. Kom hakket kalv og fl√¶sk i en sk√•l, og tils√¶t hakket l√łg, hvidl√łg, √¶g, sort peber og salt. R√łr det godt sammen.
  3. Tils√¶t det udbl√łdede br√łd og m√¶lken i farsen. R√łr det godt sammen, s√• det bliver en homogen masse.
  4. Lad farsen hvile i 15 minutter i k√łleskabet.
  5. SALTBAGTE HASSELN√ėDDER: Kog vand og salt i en gryde.
  6. Vend hasseln√łdderne med saltvandet, og kom dem i ovnen ved 160 grader. R√łr rundt i n√łdderne hvert 10. minut.
  7. N√•r vandet er fordampet, og n√łdderne er gyldne, tages de ud af ovnen.
  8. Lad n√łdderne k√łle af. Derefter er de klar til servering.
  9. KARTOFLER: Kog 2 liter vand i en gryde.
  10. Tilsæt skal af citron, laurbærblade, salt og timian.
  11. Kog vandet op, og sigt derefter tingene fra vandet. (Nu har urter og citron afgivet smag til vandet)
  12. Skræl kartoflerne, og kom dem op i det kogende vand.
  13. Lad dem koge, til de er halvt færdige. Sluk derefter for blusset, og lad dem trække færdig i cirka 10 minutter. Derefter er de klar til servering.
  14. SAUCE/BOLLER I SELLERI: Kom bouillon i en gryde, tilsæt laurbærblade, og bring den til kogepunktet.
  15. Tag farsen ud af k√łleskabet, og form sm√• boller p√• 10-15 gram per styk med en ske. Kom dem l√łbende ned i den kogende bouillon.
  16. Lad k√łdbollerne sm√•simre i 6-8 minutter.
  17. Tag k√łdbollerne op af bouillonen, og kom dem i et fad. D√¶k fadet til med husholdningsfilm, s√• k√łdbollerne ikke bliver t√łrre.
  18. Kom bouillon gennem en sigte, og kog den derefter op igen i en ny gryde.
  19. Skr√¶l knoldselleri, og skyl det godt for eventuelle rester af jord. Sk√¶r sellerien i tern p√• 2 x 2 centimeter i st√łrrelsen.
  20. Kog knoldselleritern i bouillonen i 6-7 minutter, til de er m√łre.
  21. Kom det kogte selleri op i en lille skål.
  22. Tils√¶t fl√łde i bouillonen, skal af √©n citron, og smag til med salt, sort peber og sukker.
  23. Smelt sm√łr, og tils√¶t derefter mel. Rist det godt i 2-3 minutter.
  24. Tils√¶t din sm√łr/mel-blanding til saucen, og lad den koge i 4-5 minutter.
  25. Tils√¶t k√łdboller og selleritern. Derefter er det klar til servering.
  26. ANRETNING: Anret de kogte kartofler, saucen med selleri og k√łdboller i en dyb tallerken.
  27. Kom hakkede √¶bler, bladselleri, saltristede hasseln√łdder og hakket persille p√• toppen.