Boller i selleri med saltbagte hasselnødder, æble og grønt

- Grad
- Let
- Pers.
- 4
- Tid
- 15 min + 60 min
Tilberedning
- FARS TIL KØDBOLLER: Skær kanten af toastbrødet. Kasser kanten, og dæk toastbrødet med mælken i en lille skål. Skal stå i 10-15 minutter.
- Kom hakket kalv og flæsk i en skål, og tilsæt hakket løg, hvidløg, æg, sort peber og salt. Rør det godt sammen.
- Tilsæt det udblødede brød og mælken i farsen. Rør det godt sammen, så det bliver en homogen masse.
- Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
- SALTBAGTE HASSELNØDDER: Kog vand og salt i en gryde.
- Vend hasselnødderne med saltvandet, og kom dem i ovnen ved 160 grader. Rør rundt i nødderne hvert 10. minut.
- Når vandet er fordampet, og nødderne er gyldne, tages de ud af ovnen.
- Lad nødderne køle af. Derefter er de klar til servering.
- KARTOFLER: Kog 2 liter vand i en gryde.
- Tilsæt skal af citron, laurbærblade, salt og timian.
- Kog vandet op, og sigt derefter tingene fra vandet. (Nu har urter og citron afgivet smag til vandet)
- Skræl kartoflerne, og kom dem op i det kogende vand.
- Lad dem koge, til de er halvt færdige. Sluk derefter for blusset, og lad dem trække færdig i cirka 10 minutter. Derefter er de klar til servering.
- SAUCE/BOLLER I SELLERI: Kom bouillon i en gryde, tilsæt laurbærblade, og bring den til kogepunktet.
- Tag farsen ud af køleskabet, og form små boller på 10-15 gram per styk med en ske. Kom dem løbende ned i den kogende bouillon.
- Lad kødbollerne småsimre i 6-8 minutter.
- Tag kødbollerne op af bouillonen, og kom dem i et fad. Dæk fadet til med husholdningsfilm, så kødbollerne ikke bliver tørre.
- Kom bouillon gennem en sigte, og kog den derefter op igen i en ny gryde.
- Skræl knoldselleri, og skyl det godt for eventuelle rester af jord. Skær sellerien i tern på 2 x 2 centimeter i størrelsen.
- Kog knoldselleritern i bouillonen i 6-7 minutter, til de er møre.
- Kom det kogte selleri op i en lille skål.
- Tilsæt fløde i bouillonen, skal af én citron, og smag til med salt, sort peber og sukker.
- Smelt smør, og tilsæt derefter mel. Rist det godt i 2-3 minutter.
- Tilsæt din smør/mel-blanding til saucen, og lad den koge i 4-5 minutter.
- Tilsæt kødboller og selleritern. Derefter er det klar til servering.
- ANRETNING: Anret de kogte kartofler, saucen med selleri og kødboller i en dyb tallerken.
- Kom hakkede æbler, bladselleri, saltristede hasselnødder og hakket persille på toppen.