Mad

Brændende kærlighed

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4

Tilberedning

  1. KARTOFFELMOS: Kog kartoflerne i mindst 15-20 minutter UDEN SALT, til de er møre, men ikke overkogte. Kogetiden afhænger af størrelse.
  2. Bland kartoflerne med smør, salt og peber, og mas dem med en gaffel, til det er en grov masse. Gerne med stykker af kartoffel.
  3. RÅSYLTEDE RØDBEDER: Sæt syltelagen over (alle ingredienser bortset fra rødbederne), og lad den koge op. Derefter skal den køle af. Den afkølede lage hældes over de rå rødbedeskiver.
  4. LØGPURÉ: Løgene skrælles, deles i halve og skæres i tynde skiver. Derefter steges de i halvt solsikkeolie, halvt smør og brun farin i cirka 15 minutter ved lav varme. Derefter pureres den med stavblender.
  5. BACONSTØV: Steg baconen i ovn ved 180 grader i cirka 12 minutter, til det er godt sprødt. Hak derefter baconen i meget fine stykker.
  6. PASTINAKCHIPS: Skræl pastinakken, og forsæt derefter med at skrælle, så du får "skræller" til fritering. Friter skrællerne i 2-3 minutter i 150 grader varm solsikkeolie, til de er gyldne.
  7. ANRETNING: Læg de tynde skiver rødbede på en tallerken, en god stor spiseske grov kartoffelmos oven på rødbederne, derefter løgpureen i "dutter" ved siden, baconstøv øverst, og til sidst pyntes retten med urter. Det kan være karse, radiseskud eller lignende, alt efter hvad du har eller kan få fat på. Drysses med purløg, efter at urterne er kommet på.