Braiserede kinder af økogris med kernesalat og grillede asparges

16x9
Braiserede kinder af økogris med lun kernesalat og grillet asparges. Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. SVINDEKINDER/KÆBER: Skær den stor hinde af kinderne, og brun dem godt af på en dyb pande eller stegegryde sammen med løg, gulerod, hvidløg. Når kød og grønt har fået farve, tilsættes rødvinen, som koges op. Derefter tilsættes fond og vand. Fennikel og laurbær kommes ved, mens det står og simrer i cirka 1 time og 40 minutter.
  2. Hold øje med, at der stadig er væske, så kødet er dækket - ellers tilsættes lidt mere vand.
  3. Når kinderne er møre, tages de op og lægges til side.
  4. Resten af fonden sigtes i en gryde. Den skal koges ind til saucen, så den skal være kraftig. Tilsæt smørret, og smag til.
  5. Kødet lægges tilbage i saucen, så det holder sig saftigt.
  6. Lun sauce og kødet op lige inden servering (det kan godt laves dagen før).
  7. LUN KERNESALAT: Asparges og forårsløg skæres i mundrette stykker og grilles. Rugkerner koges næsten møre i rigeligt vand. Derefter tilsættes de andre kerner. De skal koge i cirka 15-20 minutter.
  8. Lige inden de er møre, tilsættes de skårede asparges.
  9. Det hele sigtes, men der skal være lidt vand tilbage i gryden sammen med kerner og asparges.
  10. Cremefraiche, parmesan, forårsløg og karse tilsættes.
  11. Smag til med citron, salt og peber.
  12. Den skal være cremet, frisk og fed. Server derefter.
  13. PYNT/SPRØDT: Asparges skrælles, og derefter skrælles de i tynde strimler på langs.
  14. Strimlerne lægges i koldt vand.
  15. Vend dem lige inden servering med kørvel, citron, olivenolie, salt og peber.
  16. ANRETNING: Kernesalaten lægges i bunden. De møre stykker anrettes oven på med sauce. Pynt lægges på toppen.