Braiseret andelår med kantareller og peberodscreme

16x9
Braiseret andelår med kantareller og peberodscreme Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
20 min + 180 min

Tilberedning

  1. ANDELÅR: Kom olie eller andefedt på en varm pande eller støbejernsgryde. Steg andelårene let brune på begge sider sammen med løg.
  2. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op tilsæt vand, champignon, peberkorn og evt. hønsefond/terning.
  3. Kom det hele i et ildfast fad og dæk med sølvpapir. Hvis du bruger støbejerns gyde, lægges låget på.
  4. Kommes i ovnen ved 180/190 C i 2 ½ time.
  5. Andelårene tages ud af ovnen, og suppen sigten over i en gryde – hvis der er for meget fedt på toppen kan det evt. fjernes med en ske. Suppen smages til med salt og peber.
  6. KANTARELLER: Kom olie eller andefedt på en meget varm pande og tilsæt kantarellerne. Steg i ca. 2 min.
  7. Tilsæt løg og citronskal og tag panden af varmen – smag til med salt og peber.
  8. Det er vigtigt, at panden er stor og varm, så svampene kan stege. Hvis du kun har en lille pande, så steg over et par omgange.
  9. PEBERRODSCREME: Sukker og fløde piskes til skum og smages til med revet peberrod, citron og 1 knips salt.
  10. ANRETNING: Svampene kommes i bunden af en stor dyb tallerken, og andelåret ligges oven på.Den varme suppe hældes udover, og der krydres godt med fint skåret purlåg. Serveres med peberrodscreme.
  11. SERVERINGSFORSLAG: Server gerne brød til. Jeg synes f.eks., at briocheboller passer super godt til, da de er dejlige at dyppe i suppen……kogte kartofler eller en dejlig kartoffelmos passer også godt til.