Braiseret okse serveret med ris, yoghurtgrønt og mandarinsalat

16x9
Braiseret okse. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 120 min

Tilberedning

  1. BRAISERET OKSE MED TOMAT OG KANEL:
  2. Skær løgene i halve, og brun løgene i olie i en støbejernsgryde, der kan komme i ovnen, og tag derefter løgene op.
  3. Skær kødet i store stykker på størrelse med en tændstikæske.
  4. Brun kødet i olie, og tilsæt tomatpure, som ristes kort. Tilsæt rødvin og kog op.
  5. Kom løgene tilbage i gryden sammen med hvidløg, kanelstænger, anis, allehånde, farin, vineddike oksebouillon, timian og flåede tomater, og krydr med salt og peber.
  6. Kom låg på gryden, og sæt i ovnen ved 180 grader i cirka 2 timer, eller til kødet er helt mørt.
  7. Spæd eventuelt med lidt vand undervejs, hvis det ser tørt ud, men undgå at røre for meget rundt i det. Server fra gryden.
  8. RIS MED SPINAT OG DILD:
  9. Sautér løg og hvidløg i olien.
  10. Tilsæt den groft hakkede spinat, 2 spiseskefuld dild og citronskal, læg låg på gryden, og lad spinaten falde sammen.
  11. Tilsæt ris og bouillon, og lad det simre under låg i cirka 10 minutter.
  12. Sluk for varmen, og lad det trække færdig under låg i 10 minutter.
  13. Tag låget af gryden og rør 2 spiseskefulde dild i, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  14. YOGHURTGRØNT:
  15. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske.
  16. Skær agurk, bladselleri og gulerod i papirtynde skiver, og vend med persilleblade og rosenkål.
  17. Drys det hele med lidt salt, og lad det trække en times ved stuetemperatur.
  18. Vrid grønsagerne mellem hænderne, så de klasker lidt sammen, og eventuel saft hældes bort.
  19. Vend det hele med hvidløg og friskkværnet peber.
  20. Tip: Grøntsager kan varieres efter smag og behag.
  21. MADARINSALAT:
  22. Skræl mandariner og skær i tynde skiver, som var det en tomat.
  23. Anret på fad med stykker af feta og plukket timianblade.
  24. Rør lidt citronsaft, salt og olivenolie sammen, og kom det ud over salaten. Krydr godt med friskkværnet sort peber.