Braiseret okse serveret med ris, yoghurtgrønt og mandarinsalat

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 45 min + 120 min
Tilberedning
- BRAISERET OKSE MED TOMAT OG KANEL:
- Skær løgene i halve, og brun løgene i olie i en støbejernsgryde, der kan komme i ovnen, og tag derefter løgene op.
- Skær kødet i store stykker på størrelse med en tændstikæske.
- Brun kødet i olie, og tilsæt tomatpure, som ristes kort. Tilsæt rødvin og kog op.
- Kom løgene tilbage i gryden sammen med hvidløg, kanelstænger, anis, allehånde, farin, vineddike oksebouillon, timian og flåede tomater, og krydr med salt og peber.
- Kom låg på gryden, og sæt i ovnen ved 180 grader i cirka 2 timer, eller til kødet er helt mørt.
- Spæd eventuelt med lidt vand undervejs, hvis det ser tørt ud, men undgå at røre for meget rundt i det. Server fra gryden.
- RIS MED SPINAT OG DILD:
- Sautér løg og hvidløg i olien.
- Tilsæt den groft hakkede spinat, 2 spiseskefuld dild og citronskal, læg låg på gryden, og lad spinaten falde sammen.
- Tilsæt ris og bouillon, og lad det simre under låg i cirka 10 minutter.
- Sluk for varmen, og lad det trække færdig under låg i 10 minutter.
- Tag låget af gryden og rør 2 spiseskefulde dild i, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- YOGHURTGRØNT:
- Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske.
- Skær agurk, bladselleri og gulerod i papirtynde skiver, og vend med persilleblade og rosenkål.
- Drys det hele med lidt salt, og lad det trække en times ved stuetemperatur.
- Vrid grønsagerne mellem hænderne, så de klasker lidt sammen, og eventuel saft hældes bort.
- Vend det hele med hvidløg og friskkværnet peber.
- Tip: Grøntsager kan varieres efter smag og behag.
- MADARINSALAT:
- Skræl mandariner og skær i tynde skiver, som var det en tomat.
- Anret på fad med stykker af feta og plukket timianblade.
- Rør lidt citronsaft, salt og olivenolie sammen, og kom det ud over salaten. Krydr godt med friskkværnet sort peber.