Brandade med baccala

16x9
Brandade med baccala. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Udvand den salte torsk i rigeligt vand i 24 timer, eller som minimum over nat. Jo flere gange du skifter vand, jo hurtigere går det.
  2. Damp den udblødte torsk i 2 min. i fløde, sammen med hvidløg og laurbær.
  3. Tilsæt så frisk torsk, og lad simre 4-5 min mere.
  4. Hæld væden fra, men gem den lidt endnu.
  5. Mas de kogte kartofler grundigt, eller passér dem igennem en sigte.
  6. Vend nu den lune fisk med hvidløg, sammen med kartoflerne.
  7. Smag til med citronskal, peber og salt – Vær varsom med saltet.
  8. Virker blandingen for ”tør”, så sprød med lidt af kogefløden.
  9. Lad brandaden køle lidt af, og anret evt. på ristet brød med rå skiver af jordskok, skåret mega tyndt på mandolin, og vend i isvand.
  10. Top med stenbiderrogn, et stænk olivenolie, fint skåret skalotte og karse.