Brandade med torsk, kartoffel og bagte hvidløg

16x9
Brandade med torsk, kartoffel, bagte hvidløg og persille. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 120 min

Tilberedning

  1. Skræl dine kartofler, og kog dem i en gryde med vand, til de er møre.
  2. Bag et helt hvidløg i ovnen ved 160 grader varmluft i 20 minutter.
  3. Drys lidt salt på din torskefilet, og bag den ved 160 grader i 4-5 minutter (den må gerne være rå i midten).
  4. Sigt vandet fra de møre kartofler, og vend torsken ned i de varme kartofler (torsken tilbereder færdig i de varme kartofler).
  5. Skær toppen af det bagte hvidløg, og tryk hvidløget ud ved at trykke i bunde med hænderne. Hak hvidløget fint.
  6. Vend det hele godt sammen med olivenolie, bagte hvidløg, hakket persille, citronskal, dijon sennep og sødmælk (hvis man ønsker den helt grøn, kan man blende olie og persille inden man vender det i kartoffelmosen).
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Sæt den i køleskabet, til den er kold.
  9. Form små kugler med din brandade, og vend dem først i mel, derefter pisket æg og til sidst panko.
  10. Læg dem på bagepapir, til du har paneret alt din brandade.
  11. Friter de panerede brandadekugler i olie ved 180 grander, til de er gyldne.
  12. Drys med lidt salt og serveres lune på et fad.