Brioche muffin fyldt med æblegrød og creme

16x9
Brioche muffin fyldt med æblegrød og creme. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
15
Tid
30 min + 120 min

Tilberedning

  1. BRIOCHE MUFFIN: I én stor skål røres, sukker, salt, gær og æg sammen.
  2. Tilsæt derefter mel og ælt det hele sammen.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil du får en glat og smidig dej.
  4. Tilsæt smørret og ælt det godt ind i dejen. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv time.
  5. Brioche dejen deles og skæres op i stykker af 60 gr (giver ca. 15 stykker).
  6. Stykkerne formes til runde kugler og lægges i aluminiumsforme. Lad herefter dejen hæve til dobbelt størrelse i 2 timer.
  7. Imens muffinene hæver forberedes konditor cremen, æblegrøden og de karamelliserede nødder.
  8. Efter hævning, skal muffinene fyldes med henholdsvis konditorcremen, æblegrøden samt de karameliserede nødder.
  9. Lav først en sprøjtepose med en metaltyl klar, og kom den kolde konditorcreme i sprøjteposen.
  10. Herefter presses tyllen ind i briochedejen og dejen fyldes med creme.
  11. Brug samme fremgangsmåde, når dejen skal fyldes med æblegrøden.
  12. Til sidst drysses muffinene med de karamelliserede nødder.
  13. Bage ved 170 grader i ca.12-14 minutter indtil dine muffins er gyldne i farven - bagetiden afhænger af ovnen.
  14. KONDITOR CREME: Varm mælken op til 70 ° C med det halve sukker og tilsæt citronskallen. Efter opvarmning skal det hvile i 10 minutter.
  15. I en skål blandes halvdelen af sukkeret med maizenaen.
  16. Tilsæt derefter æg, æggeblommer og glukose.
  17. Hæld over mælken, og kog det op, indtil du får en tyk fløde.
  18. Tilsæt smør og bland med en håndmikser.
  19. Cremen stilles i køleskabet, indtil den er kold.
  20. KRYSTALLISERET: Bland alle ingredienser i en skål og drys muffins lidt før bagning.
  21. ÆBLEGRØD: Æbletern koges med vandet i en stor gryde.
  22. Når æblerne er kogt let ud, tilsættes sukker og vaniljekorn, som er taget ud af vaniljestangen og most med lidt sukker, således at de fine vaniljeprikker skilles fra hinanden, samt den hele vanilje stang.
  23. Rør godt rundt, og kog videre i kort tid, til æblegrøden har den rette konsistens.
  24. Pas på det ikke koger for længe, for så får æblegrøden en mere brun kulør (den vil dog stadig smage glimrende).
  25. Alternativt kan man lige køre en stavblender hurtigt igennem æblegrøden – tag i så fald vaniljestangen op inden.
  26. Når æblegrøden er færdig, fjernes vaniljestangen.