Brombærswirl-cheesecake

16x9
Brombærswirl-cheesecake. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. Forvarm ovnen til 180 grader, og beklæd bunden af en springform (20-23 centimeter) med bagepapir. Sæt formen til side.
  2. BUND: Smelt smørret i en gryde ved lav varme, så det ikke brunes. Sæt gryden til side, mens kiksene knuses eller blendes.
  3. Når kiksene er helt pulveriseret, hældes smeltet smør og 1 spiseske sukker ved. Det hele blandes, til det er klumpet.
  4. Drys massen ned i springformen, og pres den ud til kanten og lidt op langs siderne. Stil formen på køl, mens fyldet laves.
  5. BROMBÆRKOMPOT: Kog brombær i en lille gryde sammen med sukkeret, vaniljestangen og kornene derfra. Kog i cirka ti minutter, til det er grødet. Blend din kompot, og sæt den direkte på køl.
  6. CHEESECAKEFYLD: Pisk Philadelphia, sukker og hvedemel i en mellemstor skål, til det bliver en ensartet masse. Tilsæt nu æggene. Husk løbende at skrabe bunden og siderne, så der ikke er klumper af Philadelphia i massen.
  7. Tilsæt nu vaniljeestrakt og fløde. Pisk, til det er godt blandet.
  8. Hæld derefter massen på den afkølede kiksebund.
  9. Tag brombærkompotten, og med en spiseske "bloppes" den ned i cheesecakemassen. Med en strikkepind eller bagenden af en gaffel laves ottetaller, indtil der er lavet swirls i hele kagen.
  10. Bag cheesecaken i 20 minutter ved 180 grader. Skru herefter ned til 120 grader, og lad den bage videre i 60-90 minutter. Tjek kagen efter 60 minutter ved at banke på den med fingeren. Den må gerne være våd og blævre i midten. Midten er et område på størrelse med en håndflade. Kanterne skal være faste.
  11. CHEESECAKETOP: Mens kagen bages, kan toppen laves. Bland alle ingredienser i en skål. Tag kagen ud, og hæld toppen forsigtigt henover.
  12. Bag nu kagen yderligere 15 minutter. Tag den ud, når den er færdig, og kør en kniv langs kanten, så den ikke flækker, når den krymper på køl. Sæt kagen på køl natten over.
  13. Inden servering pyntes kagen med friske brombær. TIP: Brug en skarp kniv, når kagen skæres, og skyl kniven i varmt vand mellem hvert stykke. Så bliver stykkerne flottere.