Livsstil

Brunkager

Sværhedsgrad
Let

Tilberedning

  1. Der er til cirka 200 styk.
  2. I en gryde koger du sirup, sukker og smør, til sukkeret er opløst. Rør nu dine grofthakkede mandler, sukat, revet appelsinskal, kanel, ingefær og nelliker sammen, til det er ensartet. Rør potasken i.
  3. Sæt dejen på køl, til den er helt kold – eventuelt natten over.
  4. Massér nu mel ind i dejen. Det kan tage noget tid og kan virke tørt, men fortsæt, til der ingen tørre lommer er. Brug gerne hænderne til at ælte. Sæt derefter dejen til side.
  5. Beklæd to rugbrødsforme eller en kvadratisk form med bagepapir, og del dejen i to. Pres dem ned i formene – cirka 3 centimeter høj.
  6. Sæt på køl, til dejen er fast.
  7. Beklæd en bradepande med bagepapir, og forvarm ovnen til 200 grader almindelig luft.
  8. Tag en brødform ud, og løft dejen ud ved at hive i bagepapiret. Med en skarp kniv skærer du nu tynde skiver af din brunkageklods.
  9. Læg skiverne på bagepladen, og bag i 7 minutter, til de er let gyldne. Husk at holde øje, da de ikke må blive brændte. Gentag med resten af dejen, eller gem lidt dej til en anden dag.
  10. Opbevar småkagerne i en kagedåse eller en lufttæt beholder.