Butter chicken

16x9
Nikolaj Juels butter chicken. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. KYLLING OG MARINADE: Skær kødet i tre centimeter stykker, og kom i en skål med marinaden.
  2. Bland godt, så marinaden kommer godt ind i kødet.
  3. Du kan gøre dette dagen før, hvis du har tid. Ellers lader du kødet marinere i minimum en time.
  4. Sæt din ovn på grillfunktion.
  5. SAUCE: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kardemomme, nelliker og kassiabark.
  6. Tilsæt løg, og lad det stege i fem til ti minutter over medium varme, uden at det tager farve.
  7. Tilsæt ingefær, chili og garam masala. Lad dette stege i et til to minutter.
  8. Tilsæt dernæst tomat og tomatpure. Lad det simre i 15-20 minutter.
  9. KYLLING: Imens placeres kyllingestykkerne på en rist med en bradepande under.
  10. Placer risten i ovnen, og grill kyllingestykkerne, til de får en god gylden farve.
  11. Vend kyllingestykkerne, og gentag processen.
  12. Det er vigtigt, at kødet får en god farve, da karamelliseringen giver en masse smag til vores karry.
  13. SAUCE: Tilsæt nu fløden til saucen, og lad den simre i fem minutter.
  14. Tilsæt dernæst honning, citronsaft og bukkehornsbladene.
  15. Kom kyllingestykkerne i gryden med saucen med den saft, der har samlet sig i bradepanden.
  16. Lad kyllingestykkerne simre i saucen i 10-15 minutter.
  17. Smag til med salt og eventuel lidt ekstra citronsaft.
  18. Server med pilauris og lidt tomatsalat.
  19. PILAU RIS: Mit trick, når jeg skal lave perfekte ris, er at skylle risen, indtil vandet, der løber fra, er helt klart. Derefter er det vigtigt at lade det dryppe af i en si, til alt vandet er løbet fra. På den måde har du skyllet det meste af stivelse af risen, og dermed får du perfekte løse ris.
  20. Læg din safran i blød i 50 milliliter kogende vand.
  21. Smelt smørret i en kasserolle, og tilsæt spidskommen og kardemomme. Når smørret begynder at boble, tilsætter du ris, vand og salt.
  22. Når vandet begynder at koge, sætter du låg på og skruer blusset ned på lav varme.
  23. Efter cirka fem minutter tilsætter du safranvandet, inklusive safrantrådene. Kom låget på kasserollen, og kog risen færdig, til alt vandet er fordampet.
  24. Lad risen hvile med låg på i fem minutter.
  25. TOMATSALAT: Skær tomaterne i skiver, og kom dem i en skål med rødløg og koriander.
  26. Tilsæt limejuice, og krydr med salt og peber.
  27. Bland det hele, og smag til med salt, peber og ekstra limejuice, hvis der er behov for det.