Butter chicken

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 30 min + 30 min
Tilberedning
- KYLLING OG MARINADE: Skær kødet i tre centimeter stykker, og kom i en skål med marinaden.
- Bland godt, så marinaden kommer godt ind i kødet.
- Du kan gøre dette dagen før, hvis du har tid. Ellers lader du kødet marinere i minimum en time.
- Sæt din ovn på grillfunktion.
- SAUCE: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kardemomme, nelliker og kassiabark.
- Tilsæt løg, og lad det stege i fem til ti minutter over medium varme, uden at det tager farve.
- Tilsæt ingefær, chili og garam masala. Lad dette stege i et til to minutter.
- Tilsæt dernæst tomat og tomatpure. Lad det simre i 15-20 minutter.
- KYLLING: Imens placeres kyllingestykkerne på en rist med en bradepande under.
- Placer risten i ovnen, og grill kyllingestykkerne, til de får en god gylden farve.
- Vend kyllingestykkerne, og gentag processen.
- Det er vigtigt, at kødet får en god farve, da karamelliseringen giver en masse smag til vores karry.
- SAUCE: Tilsæt nu fløden til saucen, og lad den simre i fem minutter.
- Tilsæt dernæst honning, citronsaft og bukkehornsbladene.
- Kom kyllingestykkerne i gryden med saucen med den saft, der har samlet sig i bradepanden.
- Lad kyllingestykkerne simre i saucen i 10-15 minutter.
- Smag til med salt og eventuel lidt ekstra citronsaft.
- Server med pilauris og lidt tomatsalat.
- PILAU RIS: Mit trick, når jeg skal lave perfekte ris, er at skylle risen, indtil vandet, der løber fra, er helt klart. Derefter er det vigtigt at lade det dryppe af i en si, til alt vandet er løbet fra. På den måde har du skyllet det meste af stivelse af risen, og dermed får du perfekte løse ris.
- Læg din safran i blød i 50 milliliter kogende vand.
- Smelt smørret i en kasserolle, og tilsæt spidskommen og kardemomme. Når smørret begynder at boble, tilsætter du ris, vand og salt.
- Når vandet begynder at koge, sætter du låg på og skruer blusset ned på lav varme.
- Efter cirka fem minutter tilsætter du safranvandet, inklusive safrantrådene. Kom låget på kasserollen, og kog risen færdig, til alt vandet er fordampet.
- Lad risen hvile med låg på i fem minutter.
- TOMATSALAT: Skær tomaterne i skiver, og kom dem i en skål med rødløg og koriander.
- Tilsæt limejuice, og krydr med salt og peber.
- Bland det hele, og smag til med salt, peber og ekstra limejuice, hvis der er behov for det.