Butternut-græskar/pastinak suppe med timian

16x9
Grad
Mellem
Pers.
6

Tilberedning

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Skær butternut squash i 8 lige store dele, og læg stykkerne med skindsiden opad på en dyb, smørsmurt bradepande.
  3. Skræl pastinakker og skær dem i grove tern. Hældes ned til butternut squash med 0,5 dl vand.
  4. Dæk bradepanden til med sølvpapir og bag grøntsagerne i ovnen cirka 50 minutter eller til de er møre. Lad grøntsagerne køle af.
  5. Mens grøntsagerne er i ovnen smeltes smørret i en tykbundet gryde over lav varme.
  6. Tilsæt løg og timian, og steg i cirka 10 minutter til løgene er gyldne.
  7. Skrab indmaden fra butternut squashen ned i en food-processer - uden skralden.
  8. Tilføj løg og pastinakker, og blend det hele til en fin og glat konsistens. Tilsæt bouillon
  9. Hæld massen over i en stor gryde og bring i kog.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Tip: Kan også laves dagen i forvejen. Dæk retten til og lad den stå i køleskabet. Opvarmes før servering.