Mad

Byggrød med kanelsirup, æbler, mander og skyr

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Byggrød
  2. Bland kogt perlebyg, havredrik og abrikoser i en gryde og opvarm indtil det har en cremet konsistens. Spæd til med havredrik hvis nødvendigt.
  3. Top den færdige byggrød med kanelsirup, skyr, æbletern og ristede mandler.
  4. Kanelsirup
  5. Start med siruppen dagen før: Tørrist krydderierne ved medium varm indtil de begynder at dufte.
  6. Kom sukker i gryden og varm det op til det karamelliserer og bliver brunet let af. Vær opmærksom på at det meget nemt kan brænde på. Hvis sukkeret smelter for hurtigt, skru da helt ned for varmen eller tag gryden af blusset.
  7. Kom vand i gryden (kan godt bruse op) og kog i et par minutter indtil sukkeret igen er smeltet.
  8. Kom siruppen inklusiv krydderier i en skoldet flaske eller glas og opbevar køligt.
  9. Lad den trække minimum 12 timer inden brug – krydderierne vil afgive mere smag jo længere tid den står.