Cacio e pepe a la pici

16x9
Cacio e pepe a la pici Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Bland mel, vand, salt og olie. Ælt det sammen til en homogen kugle uden revner. Det kan sagtens være, at du lige skal justere med mere vand eller mel. Du kan sagtens bruge en røremaskine.
  2. Lad dejen hvile enten på bordet under en skål eller i en pose i køleskabet nogle timer.
  3. Skær små skiver af den, og rul dem tyndt ud med hænderne til lange "regnorme" i størrelsen. Når du har rullet 12-15 styk pr. person, drysser du dem med durummel og ruller dem lidt sammen. Husk endelig at rulle dem ud UDEN mel først.
  4. I en gryde med rigeligt kogende vand med salt i koger du pastaen i tre-fire minutter. Riv lidt pecorino imens.
  5. I en dyb pande kommer du smør, vand og peber. I med den kogte pasta, og lad det glasere dejligt ind sammen med osten. Juster salt- og peberbalancen.