Cacio e pepe med vegetariske ”meatballs”

16x9
Jonas Boelts cacio e pepe med vegetariske ”meatballs”. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 25 min

Tilberedning

  1. VEGETARISKE MEATBALLS: Hak champignonerne i en foodprocessor (hvis du ikke har en foodprocessor, så kan man bruge en kniv). Det skal være helt små stykker champignon.
  2. Kom olie på en pande, og steg champignonerne ved medium varme sammen med løg, hvidløg, timian og rosmarin i 5-8 minutter, til alt væsken er fordampet, og svampene ser ristede ud.
  3. Kom de stegte svampe i en skål, og tilsæt soja, salt, sort peber, æg, citronskal og rasp.
  4. Kom derefter den vegetariske meatball-masse på køl i 30 minutter.
  5. Form de vegetariske kødboller i ønskede størrelser, og steg dem på en pande i lidt olie, til de bliver gyldne på begge sider.
  6. Kom dem derefter i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter.
  7. HJEMMELAVET PASTA: Kom durum og tipo 00-mel ud på et bord. Lav en fordybning i midten af melet, og kom æggeblommer og æg i midten af melet.
  8. Brug en gaffel til at røre pastadejen sammen. Når den begynder at samle sig, bruger man hænderne til at ælte med. Tilsæt eventuelt 1 spiseske vand, hvis dejen virker tør.
  9. Når dejen er æltet sammen, kommes den på køl i en lufttæt beholder. Skal hvile i minimum 30 minutter. Dejen kan holde sig på køl i 3-4 dage.
  10. Rulles ud på pastamaskine og koges i en gryde i 2-3 minutter.
  11. CACIO E PEPE: Sæt en gryde over med vand til pastaen.
  12. Når vandet koger, kommes pastaen i vandet. Hvis det er hjemmelavet pasta, skal den tilberedes 2-3 minutter. Hvis det er en pasta, som er købt, skal den tilberedes et par minutter mere, men det er vigtigt, at pastaen stadig har bid.
  13. Kom smør i en pande, og lad smøren bruse op, og tilsæt derefter kværnet sort peber. Lad det stege i 15 sekunder.
  14. Tilsæt derefter 3 deciliter pastavand.
  15. Tag pastaen op af gryden, og kom den op i panden (men gem lidt af pastavandet).
  16. Tilsæt osten lidt ad gangen, mens du rør rundt, og du vil se, at pastaen bliver cremet. (Eventuelt tilsæt lidt mere pastavand, hvis den begynder at klumpe).
  17. Smag til med citronskal, salt og plukket timian.
  18. SPRØDE SALVIEBLADE: Kom 1 centimeter olie på en pande, og varm den op til cirka 150 grader. Kom salviebladene ned i olien i 5-10 sekunder og derefter op på fedtsugende papir. (Du kan godt genbruge din olie - så smager det bare lidt af salvie).
  19. CITRON-VINAIGRETTE: Kom sukker, citronsaft, citronskal, dijonsennep og salt i en lille skål, og pisk det sammen.
  20. Kom olien i lidt ad gangen, mens du pisker.
  21. Opbevares på køl.
  22. Vend endive-bladene med citron-vinaigrette lige inden servering. Drys med chiliflager.