Ceviche og bruschetta

16x9
Jonas Boelts ceviche og bruschetta. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 15 min

Tilberedning

  1. CEVICHE LAGE: Kom agurk og stikkelsbær gennem en juicemaskine.
  2. Smag væsken til med æbleeddike, sukker og salt – den skal være syrlig.
  3. CEVICHE: Spørg din fiskehandler til råds om, hvilken fisk du skal bruge til ceviche. I denne opskrift har jeg valgt helleflynder, men man kan bruge mange andre fisk, som smager ligeså godt. Det er vigtigt, at man bruger fisk, som har været frosset ned inden brug. Ofte har fiskehandleren noget liggende, som kan bruges til ceviche eller sushi.
  4. Grill agurken i 4 minutter, så den får grillmærker hele vejen rundt. Lad den derefter køle ned.
  5. Skær fisken ud i tynde skiver, og sæt den på køl.
  6. Skær grøntsagerne ud i ønskede størrelser. Gerne tyndt.
  7. Mariner fisken med halvdelen af ceviche-lagen i 15 minutter inden servering.
  8. Lige inden anretning vendes fisken med grøntsagerne og smages til med salt og olivenolie.
  9. Kom friskrevet peberrod på toppen og friske krydderurter.
  10. Fordel til sidst resten af ceviche-lagen.
  11. BRUSCHETTA: Grill de nye løg i cirka 10 minutter, til de bliver møre – det gør ikke noget, at de får godt med farve. Lad dem derefter køle ned.
  12. Skær tomaterne ud i ønsket størrelse, og hak de grillede løg. Mix det hele i en skål med hakket estragon eller basilikum.
  13. Kom lidt olivenolie på brødet, og grill dem i 2 til 3 minutter.
  14. Smag tomaterne og løgene til med salt, olivenolie og sort peber.
  15. Kom tomaterne ovenpå det grillede brød.
  16. ANRETNING: Anret cevichen i en dyb tallerken og en lille tallerken med bruschetta ved siden af.