Ceviche på knurhane

16x9
Ceviche på knurhane. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
5 min + 45 min

Tilberedning

  1. Skær knurhane i mindre tern eller 1 centimeter tynde strimler.
  2. Salt fisken let, og pres 2 lime udover. Brug derudover skallen fra en enkelt lime.
  3. Nu skal fisken trække i limesaft alt mellem 15 og 30 minutter. Jo længere den trækker, des mere tilbereder syren fisken, og jo mere bid får den. Jeg er personligt til kort tid, hvilket giver en sushiagtig konsistens.
  4. Imens fisken trækker, skæres skalotteløg i tynde ringe og lægges i koldt vand for lige at tage den stærke løgsmag.
  5. Når fisken har trukket tilpas længe, dryppes den af for limesaft, og vendes med en god sjat olivenolie.
  6. Hak korianderstilkene, skær chili i tynde skiver, og vend sammen med fisken.
  7. Dræn skalotteløg, og vend sammen med resten.
  8. Du kan også skære avokado i små tern og vende i, eller servere avokadobåde og lægge cevichen ovenpå.
  9. Server som en tapas med ristet brød gnedet med hvidløg eller i tacos, eventuelt med lidt aioli og ekstra limebåde, eller japansk inspireret med soja og ristet sesam.