Cheeseburger fra grillen
- Pers.
- 4
- Tid
- 60 min + 15 min
Tilberedning
- Til burgerbollerne: Opløs gær, sukker og salt i mælken.
- Tilsæt herefter mel og æg, og rør blandingen i en røremaskine i 15 minutter. Tilsæt smørret, og lad det røre med i 2 minutter på røremaskinen.
- Lad dejen hvile et par timer, før den rulles ud.
- Rul dejen ud til boller, der vejer 75 gram stykket. Lad dem hæve i 3 timer.
- Drys bollerne med sesam. Bag bollerne 15 minutter ved 180 grader.
- Til tomatketchup (ønskes en mindre portion halveres mængden af ingredienser): Smelt sukker i en gryde til det bliver til karamel.
- Tilsæt de tørrede krydderier, og rist dem kort tid i karamellen.
- Tilsæt sherry, tomat, løg, hvidløg, bladselleri, timian og rosmarin.
- Kog ketchuppen ind til den ønskede konsistens.
- Blend ketchuppen, sigt den og køl den ned.
- Til bøfferne: Skær kødet i mindre stykker og hak det i en kødkværn. Alternativt kan du få din slagter til at friskhakke kødet for dig.
- Del kødet op i fire bøffer a 125 gram hver, og form bøfferne.
- Skær løg, syltet agurk og ost i skiver. Flæk bollerne, og så er vi klar til at grille.
- Smid bøfferne på grillen. Hvis det er muligt, så læg låg på grillen.
- Tjek bøfferne efter et par minutter. Lige så snart de kan slippe grillen, er de klar til at blive vendt. Du må ikke tvinge dem af grillen, så kødet går i stykker.
- Kom ost på bøfferne, lige så snart de er blevet vendt om. Læg låg på grillen igen.
- Når osten er smeltet lidt, tager du bøfferne af grillen, og lader dem hvile.
- Burgerbollerne skal have et skvæt smør på indersiden og lægges på grillen. De bliver meget hurtigt ristet, hold hele tiden øje med dem, og vend dem undervejs.
- Nu skal burgerne bygges.
- Kom sennep på underbollen, dernæst bøf, to skiver agurk, et par løgringe og ketchup på overbollen. Velbekomme.