Cheeseburger fra grillen

Pers.
4
Tid
60 min + 15 min

Tilberedning

  1. Til burgerbollerne: Opløs gær, sukker og salt i mælken.
  2. Tilsæt herefter mel og æg, og rør blandingen i en røremaskine i 15 minutter. Tilsæt smørret, og lad det røre med i 2 minutter på røremaskinen.
  3. Lad dejen hvile et par timer, før den rulles ud.
  4. Rul dejen ud til boller, der vejer 75 gram stykket. Lad dem hæve i 3 timer.
  5. Drys bollerne med sesam. Bag bollerne 15 minutter ved 180 grader.
  6. Til tomatketchup (ønskes en mindre portion halveres mængden af ingredienser): Smelt sukker i en gryde til det bliver til karamel.
  7. Tilsæt de tørrede krydderier, og rist dem kort tid i karamellen.
  8. Tilsæt sherry, tomat, løg, hvidløg, bladselleri, timian og rosmarin.
  9. Kog ketchuppen ind til den ønskede konsistens.
  10. Blend ketchuppen, sigt den og køl den ned.
  11. Til bøfferne: Skær kødet i mindre stykker og hak det i en kødkværn. Alternativt kan du få din slagter til at friskhakke kødet for dig.
  12. Del kødet op i fire bøffer a 125 gram hver, og form bøfferne.
  13. Skær løg, syltet agurk og ost i skiver. Flæk bollerne, og så er vi klar til at grille.
  14. Smid bøfferne på grillen. Hvis det er muligt, så læg låg på grillen.
  15. Tjek bøfferne efter et par minutter. Lige så snart de kan slippe grillen, er de klar til at blive vendt. Du må ikke tvinge dem af grillen, så kødet går i stykker.
  16. Kom ost på bøfferne, lige så snart de er blevet vendt om. Læg låg på grillen igen.
  17. Når osten er smeltet lidt, tager du bøfferne af grillen, og lader dem hvile.
  18. Burgerbollerne skal have et skvæt smør på indersiden og lægges på grillen. De bliver meget hurtigt ristet, hold hele tiden øje med dem, og vend dem undervejs.
  19. Nu skal burgerne bygges.
  20. Kom sennep på underbollen, dernæst bøf, to skiver agurk, et par løgringe og ketchup på overbollen. Velbekomme.