Chiagrød med æblekompot, skyr og hjemmelavet mandelsmør

16x9
Grad
Let
Pers.
2
Tid
15 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Start dagen før med chiagrøden: Kom havredrik og kokosmælk og fint salt i en lufttæt beholder, og pisk ingredienserne sammen.
  2. Tilføj chiafrø, og pisk med et piskeris i cirka 2 minutter. Sørg for at chiafrøene ikke sætter sig i bunden eller i hjørnerne i beholderen. Kom låg på beholderen, og stil på køl natten over (minimum otte timer på køl).
  3. I mellemtiden sættes æblekompotten over: Skræl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med vand, rørsukker og vaniljesukker. Kog op ved lav varme, og brug eventuelt grydeskeen til at mose æblestykkerne, så du får en sammenhægende masse. Stil på køl.
  4. MANDELSMØR: Blend mandlerne i en foodprocessor, indtil du har en sammenhængende creme. Tilfør eventuelt en smule neutral olie, hvis nødderne har svært ved at blende. Smag til med lidt havsalt. Kom i en lufttæt beholder (kan holde sig minimum to-tre måneder).
  5. Anret chiagrøden i en skål eller et glas med kompot, skyr, mandelsmør og granola.