Chiagrød med æblekompot, skyr og hjemmelavet mandelsmør

- Grad
- Let
- Pers.
- 2
- Tid
- 15 min
Tilberedning
- FREMGANGSMÅDE: Start dagen før med chiagrøden: Kom havredrik og kokosmælk og fint salt i en lufttæt beholder, og pisk ingredienserne sammen.
- Tilføj chiafrø, og pisk med et piskeris i cirka 2 minutter. Sørg for at chiafrøene ikke sætter sig i bunden eller i hjørnerne i beholderen. Kom låg på beholderen, og stil på køl natten over (minimum otte timer på køl).
- I mellemtiden sættes æblekompotten over: Skræl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med vand, rørsukker og vaniljesukker. Kog op ved lav varme, og brug eventuelt grydeskeen til at mose æblestykkerne, så du får en sammenhægende masse. Stil på køl.
- MANDELSMØR: Blend mandlerne i en foodprocessor, indtil du har en sammenhængende creme. Tilfør eventuelt en smule neutral olie, hvis nødderne har svært ved at blende. Smag til med lidt havsalt. Kom i en lufttæt beholder (kan holde sig minimum to-tre måneder).
- Anret chiagrøden i en skål eller et glas med kompot, skyr, mandelsmør og granola.