Chiagrød med Ìblekompot, skyr og hjemmelavet mandelsmør

16x9
Grad
Let
Pers.
2
Tid
15 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Start dagen før med chiagrøden: Kom havredrik og kokosmælk og fint salt i en lufttæt beholder, og pisk ingredienserne sammen.
  2. Tilføj chiafrø, og pisk med et piskeris i cirka 2 minutter. Sørg for at chiafrøene ikke sÌtter sig i bunden eller i hjørnerne i beholderen. Kom lüg pü beholderen, og stil pü køl natten over (minimum otte timer pü køl).
  3. I mellemtiden sÌttes Ìblekompotten over: SkrÌl Ìblerne, skÌr dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med vand, rørsukker og vaniljesukker. Kog op ved lav varme, og brug eventuelt grydeskeen til at mose Ìblestykkerne, sü du für en sammenhÌgende masse. Stil pü køl.
  4. MANDELSMØR: Blend mandlerne i en foodprocessor, indtil du har en sammenhÌngende creme. Tilfør eventuelt en smule neutral olie, hvis nødderne har svÌrt ved at blende. Smag til med lidt havsalt. Kom i en lufttÌt beholder (kan holde sig minimum to-tre müneder).
  5. Anret chiagrøden i en skül eller et glas med kompot, skyr, mandelsmør og granola.