Chicken tikka masala

16x9
Chicken tikka masala. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4

Tilberedning

  1. KYLLING OG MARINADE: Bland yoghurt, hvidløg, ingefær, spidskommen, paprika, chilipulver, salt, citron og garam masala sammen til en marinade. Brug halvdelen af yoghurtmarinaden til at marinere kyllingen i. De skal marinere i minimum 1 time, helst 3-4 timer. Den anden halvdel af yoghurtmarinaden bruges til tikka masala-saucen.
  2. Steg kyllingerne i ovnen ved 190 grader, til de er gyldne og færdige.
  3. Når kyllingen er færdig, er den klar til at tilsættes i tikka masala-saucen.
  4. TIKKA MASALA (SAUCE): Steg løg i en gryde i smørret, til de er møre og har lidt farve.
  5. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg i cirka 1 minut.
  6. Tilsæt så de tørrede krydderier.
  7. Tilsæt tomater og hønsefond.
  8. Lad saucen koge i 30 minutter, tilsæt så yoghurten, og kog det i yderligere 5 minutter.
  9. Tilsæt nu kyllingen, og smag til med salt og citronsaft.
  10. Chicken tikka masala serveres med ris og hakket koriander.
  11. RIS: Skyl risene godt, og kog dem i en riskoger.