Chili con carne a la Toftdahl

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 40 min

Tilberedning

  1. Skær grøntsagerne i halve skiver; tag guleroden, flæk den på langs, og skær tynde skiver.
  2. Gør det samme med persillerod, løg og chili.
  3. Skær desuden hvidløg, men vent til allersidst med at tilsætte det, da det lynhurtigt mister smag ved kogning.
  4. Svits det i en gryde med olivenolie.
  5. Tilsæt kød, og brun det hele godt af.
  6. Tilsæt hakket tomat, og lad det simre et par minutter, derved forsvinder meget af syren fra tomaterne.
  7. Dæk retten med vand, og skru ned.
  8. Lad det simre i cirka 35 minutter under låg.
  9. Sæt risene i gang med at koge, og lav en grøn salat med dild og ananas samt en dressing af 0,25 citron og olivenolie. Bland det gerne.
  10. Hæld dåserne med kidneybønner op i en sigte, og skyl dem for det tomatsauce, de ligger i.
  11. Hæld dem i retten, og varm godt igennem.
  12. Når chili con carnen er ved at være færdig, smages den til med det revne chokolade, spidskommen og resten af citronen, eventuelt også lidt revet skal.
  13. Det hele serveres, og retten kan mildnes med creme fraiche.
  14. Lav en madpakke med de kolde ris, som blandes med resten af den grønne salat.