Chili con ’vildt’ Carne og chili sin carne

16x9
Chili con ’vildt’ Carne og chili sin carne. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 90 min

Tilberedning

  1. Alle bønner sættes i blød natten over.
  2. Bacon steges i gryde i lidt olie – det skal ikke være sprødt men bare gyldent.
  3. Bacon tages op og kødet brunes i fedtet, til det er mørkt og lækkert.
  4. Kødet tages op og stilles til side med bacon.
  5. Løg, gulerod, hvidløg, chili og peberfrugter sauteres i olie til de er blanke og gyldne.
  6. Krydderierne ristes først af på en pande, og kødet og tomatpureen tilsættes og ristes godt igennem i et par minutter.
  7. Hønsefond og kaffe tilsættes og der tilsættes vand til det dækker + lidt.
  8. Låg på gryden og lad det simre i 30-40 min. Eller til ærterne er gennemtilberedte.
  9. Tilsæt bønnerne og smag til med salt og evt. lidt flere krydderier.
  10. Slut retten af med mørk chokolade.
  11. Servér med frisk, spicy salsa og kold, pisket fuldfed creme fraiche 38%, frisk koriander og ristede korianderfrø.
  12. TIP: Retten kan også laves 'sin carne'. Tilsæt blot 3 dl. æblejuice og undlad at bruge vildt.