Chilimarengs med wasabi-mayo

16x9
Chilimarengs med wasabi-mayo. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. Brug kikærtevand fra en dåse eller nedkogt lage fra hjemmekogte kikærter uden krydderier.
  2. Hæld kikærtevand og eddike i en helt ren og tør skål, og pisk det 8-10 min med en håndmikser, til du får en stiv og sej skum.
  3. Tilsæt sukker lidt ad gangen, i mens du fortsat pisker.
  4. Marengsdejen skal være så stiv, at den kan holde formen, når du om lidt skal sprøjte den ud (tilsæt evt. lidt ekstra flormelis).
  5. Vend forsigtigt salt, bagepulver og alle krydderierne i marengsdejen.
  6. Tænd ovnen og indstil den på 100 grader.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt marengsen ud på bagepapiret i små toppe på størrelse med en femkrone.
  8. Sørg for, at der er lidt afstand til at vokse mellem hver marengs.
  9. Drys chili og nigellafrø på toppen og sæt marengsen i ovnen.
  10. Bagetid: ca. 1½ time ved 100 grader. Sluk for ovnen efter 1½ time og lad dine marengs hærde i ovnens eftervarme til den er kølet helt ned.
  11. Opbevar marengs i en lufttæt beholder. Ellers trækker de fugt og bliver hurtigt bløde.
  12. Servering: Top hver marengs med lidt wasabi-mayo lige inden servering. Pynt med rød surkløver. Marengs er en skøn appetizer eller snack til champagne, cocktails, velkomstdrinks eller som tilbehør til en fræk suppe.