Chokoladekage med ganache og espresso/mascarponecreme

16x9
Chokoladekage med ganache og espresso/mascarponecreme. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
150 min

Tilberedning

  1. CHOKOLADEKAGE: Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd bunden af en springform på 23 centimeter med bagepapir. Smør siderne og sæt den til side.
  2. I en stor varmefast skål blendes smør, chokolade og din varme kaffe. Rør, indtil det hele er smeltet.
  3. Pisk sukker i, indtil det er opløst. Tilsæt æg og vaniljeekstrakt. Pisk det ensartet.
  4. Sigt hvedemel, bagepulver, kakao og salt i - og pisk til det er ensartet. Dejen skal være meget flydende.
  5. Hæld dejen i formen. Bag i en forvarmet ovn i 60 minutter.
  6. Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstik i, og der kun kommer lidt krummer med ud. Den bliver sprød på toppen og revner lidt.
  7. Lad den først køle i formen i 20 minutter, efter at du har taget den ud. Derefter skal den ud af formen og køle helt af.
  8. GANACHE: Din ganache kan laves op til to dage før, og den kan stå ved stuetemperatur.
  9. Hak din chokolade i en foodprocessor.
  10. I en lille gryde varmer du fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Tag det af varmen og tænd din foodprocessor igen.
  11. Hæld langsomt den varme fløde ned i chokoladen. Lad den køre i 10 sekunder og tilsæt smør. Lad den køre, indtil det er ensartet.
  12. Hæld din ganache i en skål.
  13. Ønsker du en flydende top på din kage, så hæld ganachen over, mens den stadig er lun. Ønsker du en tyk, smørbar top, så lad ganachen køle i stuetemperatur i nogle timer, inden den smøres på chokoladekagen.
  14. MASCARPONECREME: Pisk alle ingredienser til din mascarponecreme i en skål med en håndmikser.
  15. Når der kommer bløde bølger i cremen, er den færdig. Sæt til side, mens du anretter.
  16. Placer din chokoladekage på et fad og smør ganachen på toppen.
  17. Skær ud med en skarp kniv og servér med mascarponecreme ovenpå eller ved siden af.