Chokoladekage med ganache og espresso/mascarponecreme

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 12
- Tid
- 150 min
Tilberedning
- CHOKOLADEKAGE: Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd bunden af en springform på 23 centimeter med bagepapir. Smør siderne og sæt den til side.
- I en stor varmefast skål blendes smør, chokolade og din varme kaffe. Rør, indtil det hele er smeltet.
- Pisk sukker i, indtil det er opløst. Tilsæt æg og vaniljeekstrakt. Pisk det ensartet.
- Sigt hvedemel, bagepulver, kakao og salt i - og pisk til det er ensartet. Dejen skal være meget flydende.
- Hæld dejen i formen. Bag i en forvarmet ovn i 60 minutter.
- Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstik i, og der kun kommer lidt krummer med ud. Den bliver sprød på toppen og revner lidt.
- Lad den først køle i formen i 20 minutter, efter at du har taget den ud. Derefter skal den ud af formen og køle helt af.
- GANACHE: Din ganache kan laves op til to dage før, og den kan stå ved stuetemperatur.
- Hak din chokolade i en foodprocessor.
- I en lille gryde varmer du fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Tag det af varmen og tænd din foodprocessor igen.
- Hæld langsomt den varme fløde ned i chokoladen. Lad den køre i 10 sekunder og tilsæt smør. Lad den køre, indtil det er ensartet.
- Hæld din ganache i en skål.
- Ønsker du en flydende top på din kage, så hæld ganachen over, mens den stadig er lun. Ønsker du en tyk, smørbar top, så lad ganachen køle i stuetemperatur i nogle timer, inden den smøres på chokoladekagen.
- MASCARPONECREME: Pisk alle ingredienser til din mascarponecreme i en skål med en håndmikser.
- Når der kommer bløde bølger i cremen, er den færdig. Sæt til side, mens du anretter.
- Placer din chokoladekage på et fad og smør ganachen på toppen.
- Skær ud med en skarp kniv og servér med mascarponecreme ovenpå eller ved siden af.