Chokolademuffins med dulce de leche og chokolademousse

16x9
Chokolademuffins med dulce de leche og chokolademousse. Foto: TV 2/Go' Morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
50 min + 25 min

Tilberedning

  1. CHOKOLADEMUFFINS: Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret ved lav varme, og sæt det til side. Bland i en dyb skål hvedemel, kakaopulver, rørsukker, bagepulver, natron og salt. Rør det godt sammen. Tilsæt æg, kærnemælk og det smeltede smør, og rør dejen rigtigt godt igennem med en grydeske, til dejen er lind og ensartet. Tilsæt grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper til dejen.
  3. Fordel dejen i 12 papirforme, der placeres i en muffinbradepande. Brug eventuelt en sprøjtepose til hjælp for nemmere at kunne fordele dejen i formene. Bag kagerne ved 175 grader varmluft i 24-27 minutter, til de er hævet jævnt op og har dannet en fin, sprød overflade. De må ikke fremstå ubagte i midten. I så fald skal de have et par minutter mere.
  4. Køl de friskbagte muffins af på en bagerist, inden de skal dekoreres.
  5. CHOKOLADEMOUSSE: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Hæld en tredjedel af fløden over den finthakkede chokolade og rør, til det bliver jævnt.
  6. Tilsæt resten af den varme fløde sammen med den afdryppede husblas, og rør godt. Hæld cremen over i en stor skål, så du får en stor overflade, og cremen derved køler hurtigere.
  7. Dæk cremen til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt cremen på køl i mindst 3 timer, til den er helt kold. Tjek med termometer, hvis du er i tvivl. Den må ikke være mere end 5 grader, når den skal piskes fast. Fortsættes senere i opskriften.
  8. DULCHE DE LECHE-FYLD: Skær et lille kegleformet snit i toppen af hver muffin, og kom en god skefuld karamel ned i hver muffin. Hullet skal ikke dækkes til med kagen igen. Det klarer du med chokolademoussen, når den sprøjtes på toppen senere.
  9. CHOKOLADEMOUSSE, FORTSAT: Lige inden cremen skal anvendes på kagerne, tager du den ud af køleskabet og pisker den til en luftig og fast mousse, der laver tydelige spor efter piskeriset. Vær opmærksom på, at du ikke pisker for længe, så vil moussen blive grynet og skille. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en fin tylle, og dekorer kagernes top med moussen. Sørg for at få dækket karamellen til. Dekorer med friske bær.