Chokoladesorbet

16x9
Chokoladesorbet. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
5
Tid
20 min + 380 min

Tilberedning

  1. Hvis johannesbrĂždkernemel tilsĂŠttes, blandes dette med lidt af sukkeret fĂžrst.
  2. Vand, kakaopulver, den resterende mĂŠngde sukker og druesukkeret kommes i en gryde.
  3. Hvis der tilsÊttes Êggeblommer, sÄ tilsÊttes de i den samme gryde.
  4. Det hele varmes op ved svag varme under konstant omrĂžring, indtil temperaturen er cirka 40-45 grader.
  5. Ved 40-45 grader tilsĂŠttes sukker-johannesbrĂždkernemelsblandingen til gryden, og der rĂžres fortsat godt rundt.
  6. Indholdet i gryden opvarmes til 80 grader, hvorefter der slukkes pÄ komfuret.
  7. Efter 5-10 minutters afkĂžling tilsĂŠttes den grofthakkede chokolade. Blend grundigt med en stavblender.
  8. Ismassen stilles i kþleskab i minimum seks timer – hvis muligt gerne med omrþring en gang i timen.
  9. Ismassen hĂŠldes i ismaskinen og fryses, indtil massen har en cremet konsistens.
  10. ELLER Ismassen hÊldes i en kold skÄl, som stilles i fryseren. Cirka en-to gange i timen tages skÄlen ud, og der rÞres rundt med et piskeris. FortsÊt indtil ismassen er nÊsten helt hÄrd. Det vÊre en fordel at blende den semihÄrde ismasse med en stavblender for at fÄ en cremet og lÊkker is.