ChokoladetĂŠrte med amarena

16x9
ChokoladetĂŠrte med amarena. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
1 min + 30 min

Tilberedning

  1. MØRDEJ: Kom mel, flormelis og fint salt i en dyb skÄl. Kom smÞret i melblandingen. Smuldr det mellem fingrene ind i melet til det minder om revet parmesanost. Kom Êgget i skÄlen, og saml dejen ved at Êlte den hurtigt sammen. Et rigtigt godt tip er at vaske hÊnder, nÄr du kan mÊrke, at dejen er lige ved at vÊre samlet. PÄ den mÄde undgÄr du, at der hÊnger dej fast pÄ dine fingre, som gÞr, at du ender med at Êlte dejen for lÊnge.
  2. SĂ„ snart dejen er samlet – det vil sige uden klumper af mel eller smĂžr – triller du den til en kugle. Kom den i en frysepose og tryk den lidt flad. Lad dejen hvile i kĂžleskabet i mindst en time – den skal vĂŠre iskold.
  3. Rul den kolde dej ud i lidt mel pÄ en ren bordplade med en kagerulle til en tykkelse pÄ cirka 2-3 millimeter. LÞft dejen af bordpladen ved at rulle den op pÄ kagerullen og lÞfte den over i tÊrteformen (cirka 25 centimeter i diameter). Tryk dejen godt fast i formen, i bunden og pÄ siderne, og fjern overskydende dej ved at rulle hen over formens kant med kagerullen. Prik bunden med en gaffel.
  4. Overskydende mÞrdej kan du gemme pÄ kÞl i en lille uges tid og bruge til for eksempel smÄkager.
  5. CHOKOLADEMAZARIN: Riv marcipanen pĂ„ den grove side af et rivejern. Ælt revet marcipan, sukker og blĂždt smĂžr godt sammen til massen er blĂžd og ensartet i konsistensen. TilsĂŠt ĂŠg og ĂŠggeblommer Ă©t ad gangen og bland dejen grundigt sammen efter hvert ĂŠg. TilsĂŠt hvedemel, der er blandet med bagepulver. RĂžr sammen.
  6. Smelt chokoladen ved lav varme og rĂžr det i dejen til slut.
  7. Fordel mazarinfyldet i tÊrteformen pÄ den ubagte mÞrdej. Tryk nogle drÊnede amarenakirsebÊr ned i mazarinfyldet.
  8. Bag kagen ved 170 grader i minimum 25-30 minutter, indtil mazarinen har sat sig. KĂžl kagen af.
  9. CHOKOLADEFLØDECREME: LÊg husblad i blÞd i koldt vand i 15 minutter. Smelt chokoladen over vandbad. Varm flÞden op til lige under kogepunktet og rÞr den i chokoladen, til du opnÄr en ensartet masse. TilsÊt udblÞdt husblas direkte til chokoladeflÞden.
  10. SÊt pÄ kÞl i tre timer, til flÞdecremen er helt kold. Pisk den ganske kort med et piskeris og kom cremen i en sprÞjtepose.
  11. Dekorér kagen med chokoladecremen, et drys kakao, hakkede pistacienÞdder og guld.