Chokoladetærter med appelsinmarmelade og flødeskum

16x9
Chokoladetærter med appelsinmarmelade og flødeskum. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
180 min + 60 min

Tilberedning

  1. TÆRTEDEJ: Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, appelsin skal , vanilje sukker, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen.
  2. Saml dejen med ægget.
  3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.
  4. Fjern toppen af bagepapiret og udstik tærtebundene med metalform.
  5. Udstik lange stykker (4-5cm x 30cm) af tærtedejen, som siderne af metalformen beklædes med.
  6. Bag tærtedej i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne.
  7. APPELSINMARMELADE: Vask appelsinerne. Halvér frugterne, og pres saften ud.
  8. Riv evt. lidt appelsinskal, og kom det i Bland saft, skal og ingefær i en gryde, og lad blandingen koge i 5 minutter.
  9. Tilsæt syltesukker, og lad blandingen koge i 3 minutter under omrøring.
  10. Skum af. Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas.
  11. Luk glassene tæt. Opbevares køligt.
  12. Fordel lidt af marmaladen, 1 tsk, ud på hver tærte.
  13. CHOKOLADEGANACHE: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
  14. Bring fløde i kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
  15. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade.
  16. Fordel ganachen oven på tærten med appelsin marmelade, og sæt kagen tilbage i køleskab i min. 1 timer.
  17. Fjern tærten fra køleskabet og dekorér med lidt piskede fløde, blomster og nødder.