Churros

16x9
Churros. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
5
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. CHURROSDEJ: Kog vand, smør, sukker, vaniljepulver, kanel og salt i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen og kom mel i. Rør grundigt rundt og kom gerne blandingen i en røremaskine og kør til dejen er glat.
  3. Tilføj æg et af gangen og ælt videre, til det er godt jævnt og lækkert.
  4. Kom olien i en tykbundet gryde og varm det op til 170 grader. Hvis olien bliver for varm, så bliver dine churros kun mørke udenpå, men forbliver rå indeni.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt aflange churros af cirka 1 centimeter direkte ned i gryden med olie. Hav en saks ved hånden til at klippe stængerne over.
  6. Lad dem stege et par minutter, hvorefter de vendes i olien. De popper nemlig direkte op til overfladen og bliver derfor primært stegt på undersiden.
  7. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle.
  8. Drys med sukker og kanelsukker.
  9. MØRK CHOKOLADESAUCE: Smelt chokoladen over vandbad.
  10. Kom piskefløden i en gryde sammen med vanilje og bring det i kog.
  11. Hæld langsomt piskefløden ned midt i den smeltede chokolade, mens du rører rundt.
  12. Hold saucen varm til at dyppe dine churros.