Citronfromage med nybagte makroner, vaniljesyltet citronskal og granité på grønne urter

16x9
Citronfromage med nybagte makroner. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
720 min + 30 min

Tilberedning

  1. CITRONFROMAGE: Pisk fløden til let pisket flødeskum, og sæt den derefter i køleskabet.
  2. Vaniljestangen flækkes på langs, og vaniljekornene tages ud. Bland derefter sukker med vaniljekorn.
  3. Naturalyoghurt, sukker, citronsaft, skal af citron og vaniljesukker vendes sammen.
  4. Tag den let piskede flødeskum ud af køleskabet, og kom lidt af yoghurtblandingen i flødeskummen. Gør det lidt ad gangen, mens massen hele tiden gøres homogen.
  5. Kom husblas i koldt vand, og lad det stå i 4-5 minutter.
  6. Tag 2 deciliter af citronfromage massen op i en lille gryde, og kom den udblødte husblas i gryden.
  7. Lun gryden med husblas og massen ved lav varme, til du kan se, at husblassen er opløst. Den skal ikke koge, men være cirka 50 grader varm.
  8. Kom lidt af den kolde citronfromage masse op i den lune masse med husblas. De to masser skal gerne have cirka samme temperatur.
  9. Når de to masser har cirka samme temperatur, vendes de sammen. Herefter kommes citronfromagen i tallerkener eller en stor skål, som skal stå på køl 3-4 timer inden servering.
  10. MAKRONER: Kom sukker og æggehvider i et vandbad og lun til cirka 60 grader.
  11. Pisk de varme æggehvider og sukker med en elpisker eller røremaskine, til det bliver en fast marengs.
  12. Vend derefter mandelmel og flormelis med dejskraber i marengsen. Den skal være lidt sej i det.
  13. Kom massen i sprøjtepose, og lav cirka 20 små toppe på bagepapir.
  14. Bages ved 150 grader, til de er gyldne. Cirka 7-8 minutter.
  15. SYLTET CITRONSKAL: Skær en vaniljestang på langs, og kom sukker og vand i en gryde. Kog vaniljesiruppen, til den er 110 grader varm - cirka 5-6 minutter. Sæt derefter på køl.
  16. Lav så lange bånd som muligt af citronskal med din kartoffelskræller.
  17. Skær dem i julienne eller en anden form. Det skal bare skæres i den størrelse, du ønsker at servere.
  18. Kog vand op i en gryde, og lav en lille skål ved siden af med iskoldt vand. Når vandet koger, kommes citronskallen i gryden. Efter 10 sekunder tages citronskallen op og kommes i det kolde vand. Dette kaldes for blanchering.
  19. Smid det varme vand ud, og lav samme proces med at koge vand op, og kom citronskallen i 8-10 gange. Grunden til at gøre dette er for at få bitterheden ud af citronen. Gør man det kun fem gange, vil citronskallen blive bitter.
  20. Kom den blancherede citronskal ned i vaniljesiruppen. Sæt den derefter i køleskabet.
  21. GRANITÉ PÅ GRØNNE URTER: Pluk dine urter, og kassér stilkene.
  22. Skyl de plukkede urter, og blend dem med æblejuice.
  23. Sigt massen, og smag til med citronsaft.
  24. Sæt den grønne granité i fryseren.
  25. Ved anretning rives den frosne granité med en gaffel.