Citronfromage med makroner, citronskal og grøn granité

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 720 min + 30 min
Tilberedning
- CITRONFROMAGE: Pisk fløden til let pisket flødeskum, og sæt den derefter i køleskabet.
- Vaniljestangen flækkes på langs, og vaniljekornene tages ud. Bland derefter sukker med vaniljekorn.
- Naturalyoghurt, sukker, citronsaft, skal af citron og vaniljesukker vendes sammen.
- Tag den let piskede flødeskum ud af køleskabet, og kom lidt af yoghurtblandingen i flødeskummen. Gør det lidt ad gangen, mens massen hele tiden gøres homogen.
- Kom husblas i koldt vand, og lad det stå i 4-5 minutter.
- Tag 2 deciliter af citronfromage massen op i en lille gryde, og kom den udblødte husblas i gryden.
- Lun gryden med husblas og massen ved lav varme, til du kan se, at husblassen er opløst. Den skal ikke koge, men være cirka 50 grader varm.
- Kom lidt af den kolde citronfromage masse op i den lune masse med husblas. De to masser skal gerne have cirka samme temperatur.
- Når de to masser har cirka samme temperatur, vendes de sammen. Herefter kommes citronfromagen i tallerkener eller en stor skål, som skal stå på køl 3-4 timer inden servering.
- MAKRONER: Kom sukker og æggehvider i et vandbad og lun til cirka 60 grader.
- Pisk de varme æggehvider og sukker med en elpisker eller røremaskine, til det bliver en fast marengs.
- Vend derefter mandelmel og flormelis med dejskraber i marengsen. Den skal være lidt sej i det.
- Kom massen i sprøjtepose, og lav cirka 20 små toppe på bagepapir.
- Bages ved 150 grader, til de er gyldne. Cirka 7-8 minutter.
- SYLTET CITRONSKAL: Skær en vaniljestang på langs, og kom sukker og vand i en gryde. Kog vaniljesiruppen, til den er 110 grader varm - cirka 5-6 minutter. Sæt derefter på køl.
- Lav så lange bånd som muligt af citronskal med din kartoffelskræller.
- Skær dem i julienne eller en anden form. Det skal bare skæres i den størrelse, du ønsker at servere.
- Kog vand op i en gryde, og lav en lille skål ved siden af med iskoldt vand. Når vandet koger, kommes citronskallen i gryden. Efter 10 sekunder tages citronskallen op og kommes i det kolde vand. Dette kaldes for blanchering.
- Smid det varme vand ud, og lav samme proces med at koge vand op, og kom citronskallen i 8-10 gange. Grunden til at gøre dette er for at få bitterheden ud af citronen. Gør man det kun fem gange, vil citronskallen blive bitter.
- Kom den blancherede citronskal ned i vaniljesiruppen. Sæt den derefter i køleskabet.
- GRANITÉ PÅ GRØNNE URTER: Pluk dine urter, og kassér stilkene.
- Skyl de plukkede urter, og blend dem med æblejuice.
- Sigt massen, og smag til med citronsaft.
- Sæt den grønne granité i fryseren.
- Ved anretning rives den frosne granité med en gaffel.