Citronkage med regnbuemønster

16x9
Citronkage med regnbuemønster. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
40 min + 40 min

Tilberedning

  1. CITRONKAGE: Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Pisk sukker, smør og vanilje længe, til det er lyst og meget cremet.
  3. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
  4. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen. Vend det let sammen.
  5. Rør fintrevet citronskal og citronsaft fra hele citronen i dejen.
  6. Så snart dejen synes ensartet og uden klumper, skal du ikke røre mere i den.
  7. Del dejen i 4-5 lige store portioner, og indfarv hver del med lidt pastafarve.
  8. Kom de forskellige farver dej i hver sin engangssprøjtepose, og klip et lille hul på størrelse med en 1-krone for enden af hver pose.
  9. Kom bagepapir en springform.
  10. Fordel dejen skiftevis I store klatter midt i formen. Gør sådan her: Bliv ved med at lægge en klat dej i midten af formen, efterfulgt af en ny farve dej – også i midten – ovenpå forrige farve dej. Og sådan fortsætter du til du ikke har mere dej. Én klat ad gangen. Langsomt vil dejen skubbes ud mod siderne af formen og når kagen bliver bagt vil et regnbue mønster komme til syne i snittet.
  11. Bag kagen i den varme ovn i cirka 40 minutter. Tjek, om kagen er bagt færdig ved at stikke en lille kniv ned i midten. Hvis der hænger våd dej ved, skal kagen have et par minutter mere.
  12. Køl kagen af.
  13. FROSTING: Pisk smørret blødt med en elpisker, og tilsæt flormelissen lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker.
  14. Når cremen er ved at være hvid, tilsættes flødeosten, og cremen røres kort igennem.
  15. Tilsæt lidt citronsaft efter smag, og pisk igen, til cremen er hvid og luftig.
  16. Tilsæt lidt pastafarve efter eget valg.
  17. Fyld cremen i en sprøjtepose, og vælg en tylle efter eget valg. Dekorer din kage smukt.