Citrontærte med brændt marengs og saltkaramel

16x9
Citrontærte med brændt marengs og saltkaramel. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
10 min + 40 min

Tilberedning

  1. Kiksebunde: Kom kiksene i en minihakker og blend dem til helt fint kiksemel. Bland dem sammen med det smeltede smør til det minder om vådt sand.
  2. Tryk blandingen ud på bunden af 6 små tærteforme - det skal også op ad siderne. Sæt dem i køleskab, mens du laver citroncreme.
  3. Citroncreme: Kog sukker, citronsaft fra 4-5 citroner og citronskal fra 3 citroner op. Lad det småsimre et par minutter. Sigt citronskallen fra.
  4. Opløs maizena med vand og pisk derefter æg, æggeblommer og den opløste maizena godt sammen i en lille skål.
  5. Pisk det sammen med den varme citronlage, der tilsættes i en tynd stråle lidt efter lidt.
  6. Hæld det hele i en gryde og varm det op ved middel varme under konstant pisk-ning til det tykner. Pas på, fordi det brænder nemt på langs kanten af bunden. Tag gryden af varmen, og pisk det kolde smør i citroncremen i små bidder.
  7. Fordel cremen i de seks bunde - helt op til kanten og gerne med top på.
  8. Dæk kagerne til med husholdningsfilm og sæt dem på køl i 4-5 timer.
  9. Befri forsigtigt kagerne fra tærteformene og placer dem på et fad eller hver sin tallerken. Kiksebunden er lidt porøs i det, så undgå at flyt for meget rundt på kagerne.
  10. Lige inden servering smøres lidt karamel, der er lavet af kogt kondenseret mælk, ud over toppen af hver kage. Du kan evt bruge en sprøjtepose til formålet og for-dele karamellen som en lille spiral, hvilket gør det meget nemmere.
  11. Marengs: Pisk derefter straks æggehviderne skummende med en elpisker. Tilsæt flormelissen lidt efter lidt og pisk til du har en sej, blank marengs.
  12. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor, glat tylle, og sprøjt marengsen op på tærten, ovenpå karamellen. Brænd marengsen med en lille gasbrænder.
  13. Drys med lidt flagesalt og dekorer med timian.