Livsstil

Claus Holms ”Coq au Vin” med kylling

Sværhedsgrad
Mellem
Tid
30 min + 35 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Den friske danske kylling flækkes og deles i 12 stykker. Først flækker du kyllingen i ryggen, så fjerner du vinger, så er det låret som deles i to og til slut deler du brystet i tre stykker på hvert bryst, dvs. seks stykker i alt.
  2. Brug en stor gryde, der passer til størrelsen på retten. Start med at komme 1 decilter olie i sammen med en klat smør. Når det er godt varmt, brunes stykkerne på alle sider og baconen, som er skåret i tern på 2 x 2 centimeter, tilsættes.
  3. Løgene skæres i både og gulerødderne vaskes og skrælles, hvorefter de skæres i skiver på 2 centimeter. Kom løg og gulerødder op i gryden sammen med kartoflerne.
  4. Hvidløg tilsættes og det hele ristes uden af få farve. Tilsæt derefter en liter vand og en halv liter hvidvin, laurbærblade, sort peber. Læg låg på og lad det simre ved medium varme i 35-45 minutter.