Coffeecake med pekannødder og marcipan

16x9
Coffeecake med pekannødder og marcipan Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
12
Tid
60 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Forvarm din ovn på 180 graders almindelig varme. Beklæd en kvadratisk form med bagepapir, og sæt til side.
  2. Beklæd en bradepande med bagepapir, og rist dine nødder i ovnen, til de er gyldne i cirka 10 minutter. Rør en enkelt gang undervejs. Tag nødderne ud, og lad dem køle, inden fyldet blandes. Når de er kølet, hakker du dem groft.
  3. I en stor skål blander du de hakkede nødder med revet marcipan, muscovadosukker, kanel og mel. Bland det godt, og sæt til side.
  4. I en stor skål blander du hvedemel, bagepulver, sukker, salt og muskatnød med en håndmixer eller røremaskine med piskeris.
  5. Pisk nu dit bløde smør i de tørre ingredienser, indtil du har en krummet konsistens.
  6. Tilsæt nu dine æg et ad gangen, og pisk, til det er en ensartet masse. Husk at skrabe kanterne undervejs.
  7. Når det er ensartet, pisker du langsomt mælk og vaniljeekstrakt i dejen på lav hastighed. Når dejen er lys og lækker, hælder du halvdelen af dejen i din form og drysser nu halvdelen af dit fyld ud over og presser det lidt forsigtigt ned i dejen.
  8. Nu gentager du: hæld resten af dejen udover, og top med resten af fyldet ovenpå.
  9. Bag i 45-55 minutter. Hvis toppen brunes for meget, så læg et stykke bagepapir hen over kagen halvvejs.
  10. Tjek med en tandstik efter 45 minutter. Den skal komme ud med lidt krummer på.
  11. Lad den stå i formen 15 minutter og køle. Herefter tages den op ved at løfte i bagepapiret. Lad den køle helt, inden du lægger glaze på.
  12. I en lille skål blander du flormelis, kærnemælk og vaniljeekstrakt. Med en spiseske lægger du nu din glaze udover. Det behøver ikke at være pænt, det synker nemlig ned i kagen. Lad den sætte sig, og skær den nu med en skarp kniv, og server.