Congee med kylling

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Skyl jasminris i vand. Kom ris, fond og vand i en gryde, og kog op ved høj varme. Når risgrøden bulderkoger, skrues den ned til medium varme og koges ind, til risene har absorberet al væden.
  2. Fjern eventuelle sener fra kyllingebrystet, og skær kyllingen i mundrette stykker. Varm en pande med olivenolie, og steg kyllingebrystet, så det bliver let brunet.
  3. Skræl ingefæren, og blend til en grov pure sammen med hvidløg og sesamolie.
  4. Kog op med yderlig to deciliter kogende vand, og vend ingefær-hvidløgspureen og kyllingestykkerne i grøden. Grøden skal være let i konsistensen – en mellemting mellem en grød og en suppe.
  5. Anret grøden i dybe tallerkener eller skåle, og top med grofthakket forårsløg, peanuts, koriander, soja og sesamolie.