Coq au vin blanc med urtekartoffelmos

16x9
Coq au vin blanc med urtekartoffelmos Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. KARTOFFELMOS: Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem, til de er moseklar i usaltet vand (de er klar, når de kan moses med en gaffel).
  2. De møre kartofler moses og røres sammen med smørret og fløden.
  3. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  4. Lige inden servering mixes soltørret tomat og hakkede urter i.
  5. KYLLING OG SOVS: Den hele kylling skæres ud. Brysterne skæres ud. Behold gerne benene på. Låret deles i to.
  6. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og brun dem pĂĄ en pande i en smule olie.
  7. Skær baconen i én-gange-én centimeter stykker.
  8. Svampene skyldes og beholdes hele. Fjern skralden fra bananskalotteløget, og skær dem i halve på langs.
  9. Steg bacon, svampe og bananskalotteløg gyldne i en smule smør. Læg dem til side.
  10. Kom hønsefond i en gryde sammen med de brunede kyllingelår og hakket hvidløg og laurbærblade.
  11. Lad det simre stille og roligt under lĂĄg i 15 minutter.
  12. Tilsæt herefter kyllingebrystet, og lad det simre yderligere 15 minutter.
  13. Tilsæt bacon, svampe og løg og lad det simre 10 minutter.
  14. Når kyllingen er færdig, sigtes fonden over i en kasserolle.
  15. Lår, bryst og grøntsager dækkes til med sølvpapir, så det holder sig varmt, mens sovsen laves.
  16. Kog nu fonden op med fløden, og jævn saucen med maizena til den ønskede konsistens.
  17. Når saucen har den ønskede konsistens, smages den til med lidt citronsaft samt salt og peber og smør.
  18. Ved servering hældes saucen over kyllingen og grøntsagerne. Kom plukket kørvel og fint snittet forårsløg udover hele retten.