Livsstil

Croque monsieur med salat og grov sennepsdressing

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
30 min + 15 min

Tilberedning

  1. CROQUE MONSIEUR: Kog mælken op under svag varme. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet under omrøring med et piskeris, til det samler sig. Tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt under omrøring, til cremen er tyk og homogen. Tilsæt parmesan og smag til med dijon, tabasco, worcerstersauce, salt og peber. Tag fire stykker brød, og smør dem med en lille klat dijon. Smør ostecreme på i cirka en halv centimeters tykkelse på oversiden. Drys med en god omgang revet parmesan. Kom sandwichen på en bageplade smurt med lidt smør – gratineres ved 200 grader i cirka 15 minutter, til osten er smeltet, og den er godt gyldenbrun. Åbn sandwichen halvt op under bagningen, så varmen kommer godt ind. Saml den inden servering.
  2. SENNEP: Sennep, salt, eddike og honning røres sammen. Tilsæt olie lidt ad gangen til en homogen masse. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis vinaigretten ønskes lidt tyndere. Serveres med grøn salat med tomat, skalotteløg, purløg med lidt vinaigretten på samt den grove sennepsdressing apart. Kommes der et spejlæg på toppen, bliver det til en croque madame.