Cote de boeuf på 10 år gammel malkeko

16x9
Cote de boeuf på 10 år gammel malkeko. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 45 min

Tilberedning

  1. COTE DE BOEUF: Varm en pande på komfuret.
  2. Smelt smørret. Når det bruner steges godt bøffen på alle sider.
  3. Varm oven op til 180 grader og steg den færdig i ovnen ca. 15 minutter
  4. Lad bøffen hvile i 15 minutter under et viskestykke, og server den herefter.
  5. BAGT BUTTERNUT SQUASH: Vask den grundigt udenpå.
  6. Del squashen på langs og fjern kernerne.
  7. Hæld olivenolien udover kødsiden, krydder med hvidløg, salt og peber.
  8. Bag squashen I ovnen ca. 35 til 40 minutter. Den skal være mør hele vejen igennem.
  9. Når den er bagt færdig, skrabes kødet frit og moses let med en gaffel. Smag evt. til med salt og peber.
  10. RISTEDE RØDBEDER MED FRISKE FENNIKELFRØ: Vask bederne grundigt. Skær toppen af, men behold skrællen på. Del bederne i kvarte.
  11. Varm en pande med smør og olie og steg forsigtigt bederne møre.
  12. Når de er møre, så steges fennikelfrøene med til sidst og bederne serveres med det samme.
  13. OLIE PÅ SENNEPSSALAT: Vask salatbladene grundigt.
  14. Blend bladene og olien til salat er findelt i olien.
  15. Smag til med salt og peber og evt. Lidt eddike.
  16. ANRETNING: Anret butternut squash I midten af tallerken.
  17. Placer kødet ovenpå i tynde små skiver.
  18. Anret beder rundt om og lav små dryp af sennepsolien rundt om.