Crab cakes

16x9
Crab cakes. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. SALTBLANDING: Bland det hele sammen, og opbevar det i en lufttæt beholder. Det kan holde sig længe.
  2. CRAB CAKES: Smelt smørret og tilsæt løg, selleri og peber. Lad det simre i 5-6 minutter.
  3. Undervejs krydrer du med en halv tsk. af saltblandingen. Lad blandingen køle lidt af. Halvdelen tages fra til pickles.
  4. Når grøntsagerne er afkølet, tilsættes alt på nær torsk, krabbe og æg.
  5. Hak krabbekød og torsk groft med en stor køkkenkniv.
  6. Pisk æg og æggehvide sammen i skål, og tilsæt krabbekød og torsk i æggene.
  7. Bland til sidst det hele sammen. Smag til med saltblandingen, og tilsæt eventuelt lidt ekstra rasp, hvis farsen er for ”våd”.
  8. Steg en lille prøve, før du steger dem alle sammen i godt med smør. Du kan med fordel komme lidt bagt aubergine eller andre grøntsager i.
  9. PICKLES TIL CRAB CAKES: Vend krydderierne i den afkølede grøntblanding, og rør godt rundt.
  10. Vend forsigtigt creme fraichen i, og stil på køl indtil servering.
  11. DRESSING TIL SALATEN: Hæld alle ingredienser i en frysepose, pust luft i den og rystede den godt, indtil dressingen er tyktflydende.
  12. Smag til med citron, salt og peber.
  13. SALAT MED TO SLAGS MAJS: Lav popcornene: To spiseske olie kommes i en gryde.
  14. Tilsæt 3-5 majskorn.
  15. Sæt gryden over på svag varme. Når majsene popper, så tilsættes én deciliter majskorn, én teske salt og på med grydelåget.
  16. Ryst gryden løbende, og pas på i ikke brænder jer.
  17. ANRETNING: Anret den grønne salat på et fad.
  18. Kom de friske majs på. De poppede korn og dressing kommes på lige inden servering.