Crème brûlée med rabarbersylt

16x9
Mette Blomsterbergs crème brûlée med rabarbersylt. Foto: TV 2
Pers.
6

Tilberedning

  1. RABABERSYLT: Rens rabarberne, og snit dem fint i en halv centimeter tykke skiver.
  2. Kom rabarber, sukker og vand i en gryde. Kog det ved svag varme i cirka seks minutter med låg på gryden, indtil rabarberne er dejligt møre, men ikke kogt ud.
  3. Fordel sylten i bunden af de seks skåle. og stil dem i fryseren i minimum to timer, til sylten er helt frossen.
  4. CREME: Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret, så de skilles ad.
  5. Rør vaniljesukker, sukker og æggeblommer godt sammen i en skål. Kom piskefløden og den tomme vaniljestang i en lille gryde, og varm det op til cirka 90 grader (brug et termometer). Tag gryden af varmen.
  6. Hæld den varme piskefløde i æggeblandingen lidt ad gangen, mens der røres, således at fløden legerer blommerne let.
  7. Hæld den lune æggeblanding tilbage i gryden, og sæt den over middel varme, mens der igen røres konstant. Stop, når legeringen er præcis 80 grader, og tag gryden væk fra varmen.
  8. Passér legeringen igennem en sigte, og lad den afkøle til cirka 30 grader.
  9. Tag derefter de frosne portionsskåle ud af fryseren. Rør cremen forsigtigt igennem for at fordele vaniljekornene, og kom den så i de frosne skåle.
  10. Spred skålene ud på en bageplade, så de står med afstand til hinanden. Hvis der er bobler i overfladen, kan de nemt fjernes med gasbrænderen.
  11. Bag crème brûléerne i en 100 grader varm ovn i cirka 35-40 minutter, eller til cremen har sat sig og giver efter ved let tryk.
  12. Bemærk, at det har indflydelse på bagetiden, hvis dine skåle er dybere eller fladere end dem, jeg bruger. Afkøl dem helt i køleskabet i minimum tre timer eller gerne til næste dag.
  13. Drys de iskolde crème brûléer med et ultratyndt, men jævnt lag sukker. Karamelliser det hurtigt med en gasbrænder.
  14. Afkøl desserterne i 5-6 minutter, inden de pyntes med spiselige blomster og serveres.