Cremet majsstuvning med stegt spidskål og urtetoast

16x9
Karoline Triers cremet majsstuvning med stegt spidskål og urtetoast. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. CREMET MAJSSTUVNING: Skær majsene af kolberne med en skarp kniv.
  2. Kom majsene i en gryde sammen med fløde, salt, sukker og peber. Varm det op.
  3. Bland mel og mælk sammen i en kop, og rør det i majsene, når det koger.
  4. STEGT SPIDSKÅL: Flæk spidskålen til halve eller kvarte alt efter størrelse.
  5. Steg hårdt i olie på en pande i cirka 5 minutter på hver side. Slut med at tilføje en skefuld smør og lidt citronsaft, og vend med kålen.
  6. Server majsstuvningen med eller ovenpå de stegte kål, og drys salt over retten.
  7. URTETOAST: Smelt smørret i en gryde.
  8. Bland smørret med krydderurterne, og pensl brødene med det.
  9. Kom brødene på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 250 grader i et par minutter.
  10. Skær majsene af kolberne, og kom dem på en pande med den resterende urtesmør.
  11. Rist majsene ved høj varme, indtil de har fået godt med farve. Smag til med salt og peber.
  12. Kom de ristede majs på brødene, og servér med revet parmesan på toppen.