Croque monsieur med grov sennepsdressing

- Grad
- Let
- Pers.
- 4
- Tid
- 30 min + 15 min
Tilberedning
- CROQUE MONSIEUR OG OSTECREME: Kog mælken op under svag varme.
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet under omrøring med piskeris, til det samler sig, tilsæt den kogene mælk lidt efter lidt under omrøring, til cremen er tyk og homogen.
- Tilsæt parmesan, og smag til med dijon, tabasco, worcestershire-sauce salt og peber.
- Tag fire stykker brød, og smør dem med en lille klat dijon, og smør ostecreme på i cirka en halv centimeters tykkelse. Kom en skive ost på, derefter skinke og en skive ost på igen.
- Læg brød på toppen, der smørres med ostecreme på i cirka en halv centimeters tykkelse (på oversiden), drysses med en god omgang revet parmesan.
- Kom sandwichen på en bageplade smurt med lidt smør. Gratineres ved 200 grader i cirka 15 minutter, til osten er smeltet, og den er godt gyldenbrun. Åben sandwichen halvt op under bagningen, så varmen kommer godt ind, og saml den inden servering.
- GROV SENNEPSDRESSING: Pisk det hele sammen, og smag til med salt.
- VINAIGRETTE: Sennep, salt, eddike og honning røres sammen. Tilsæt olie lidt ad gangen til homogen masse. Tilsæt eventuelt lidt mere, hvis vinaigretten ønskes lidt tyndere.
- SERVERING: Serveres med grøn salat med tomat, skalotteløg, purløg med lidt vinaigrette på samt den grove sennepsdressing aparte. Kommes der et spejlæg på toppen, bliver det til en croque madame.