Croque monsieur med grov sennepsdressing

16x9
croque monsieur med grov sennepsdressing. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 15 min

Tilberedning

  1. CROQUE MONSIEUR OG OSTECREME: Kog mælken op under svag varme.
  2. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet under omrøring med piskeris, til det samler sig, tilsæt den kogene mælk lidt efter lidt under omrøring, til cremen er tyk og homogen.
  3. Tilsæt parmesan, og smag til med dijon, tabasco, worcestershire-sauce salt og peber.
  4. Tag fire stykker brød, og smør dem med en lille klat dijon, og smør ostecreme på i cirka en halv centimeters tykkelse. Kom en skive ost på, derefter skinke og en skive ost på igen.
  5. Læg brød på toppen, der smørres med ostecreme på i cirka en halv centimeters tykkelse (på oversiden), drysses med en god omgang revet parmesan.
  6. Kom sandwichen på en bageplade smurt med lidt smør. Gratineres ved 200 grader i cirka 15 minutter, til osten er smeltet, og den er godt gyldenbrun. Åben sandwichen halvt op under bagningen, så varmen kommer godt ind, og saml den inden servering.
  7. GROV SENNEPSDRESSING: Pisk det hele sammen, og smag til med salt.
  8. VINAIGRETTE: Sennep, salt, eddike og honning røres sammen. Tilsæt olie lidt ad gangen til homogen masse. Tilsæt eventuelt lidt mere, hvis vinaigretten ønskes lidt tyndere.
  9. SERVERING: Serveres med grøn salat med tomat, skalotteløg, purløg med lidt vinaigrette på samt den grove sennepsdressing aparte. Kommes der et spejlæg på toppen, bliver det til en croque madame.