D√•dyr, karamelliseret l√łgkompot, t√¶rte med √¶bler og spidsk√•lssalat

16x9
Dådyr. Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
2
Tid
45 min + 25 min

Tilberedning

  1. D√ÖDYR: Sk√¶r k√łllen op, og inddel k√łllen i hver muskel.
  2. Fjern hinder og sener, og s√¶t derefter k√łdet til side.
  3. N√•r k√łdet skal steges, g√łres dette p√• en varm pande. Steg vildt b√łfferne p√• alle sider, s√• de f√•r en god brun farve, og smag stykkerne til med salt og peber.
  4. Slut af med en klat sm√łr, og steg dem i ovnen, s√• de rammer en kernetemperatur imellem 53-56 grader. Lad k√łdet tr√¶kke i 5 minutter, f√łr det sk√¶res ud.
  5. L√ėGKOMPOT: Hak l√łget i store brud, og steg dem p√• en pande med rigeligt sm√łr.
  6. N√•r l√łget har f√•et en god brun farve, tils√¶ttes vallen og sukkeret.
  7. Kog l√łgkompotten ind, s√• der er ikke mere v√¶ske, og tils√¶t frisk timian. Smag til med salt og rosa peber.
  8. SALTT√ÜRTE: Til den salte t√¶rtedej blendes koldt sm√łr og hvedemelet sammen i en foodprocessor.
  9. Hæl vand og salt i med det samme, og ælt dejen sammen med hænderne. Det er vigtigt, at det foregår i en hurtig proces. Så undgår man, at dejen bliver sej.
  10. S√¶t dejen p√• k√łl i 30 minutter f√łr udrulning.
  11. Rul tærtedejen ud i 0,5 centimeter tykkelse.
  12. Stik dem ud, så de passer i en muffinform, som er sprayet med fedtspray.
  13. Tryk dejen ned i formen, og forbag tærteskallen på 220 grader i 5 minutter.
  14. Tag formen ud, og fyld t√¶rteskallerne med l√łgkompot og skiver af r√• pigeon√¶ble p√• toppen. T√¶rten pensles derefter med √¶ggeblommer pisket med en smule fl√łde.
  15. Bag t√¶rterne p√• 180 grader, til √¶blerne er gyldne ‚Äď cirka 10 minutter.
  16. SALAT: Til salaten sk√¶res spidsk√•let op i √łnskede stykker.
  17. Blend sennep, olivenolien og √¶bleeddiken til en vinaigrette, og tils√¶t friskhakket purl√łg.
  18. Smag spidskålet til med vinaigretten, græskarkerner, salt og peber.
  19. Serv√©r vildt b√łffen medium rare, med √¶blet√¶rten, saucen og salaten.