Daal

16x9
Daal Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4

Tilberedning

  1. DAAL: Opvarm smør eller ghee på en pande og tilsæt kommenfrø. Lad dem riste af og tilsæt hvidløg, ingefær og chilipasta. Omrør indtil olien skiller fra chilien.
  2. Tilsæt gurkemeje, garam masala og udblødte linser.
  3. Tilsæt vand eller fond lidt ad gangen for at opnå den ønskede konsistens og kog ca. 10 minutter.
  4. Smag til med lidt limesaft og top med koriander.
  5. MINT CHUTNEY: Rist kommenfrø på en tør pande til det dufter dejligt.
  6. Blend hvidløg, grøn chili, kommenfrø og limesaft til en puré.
  7. Pluk mynte og koriander og skyl med koldt vand.
  8. Tilsæt mynte og koriander og blend sammen med puréen og tilsæt evt vand.
  9. Bland yoghurt eller skyr med puréen.
  10. URTESALAT: Pluk mynte og koriander og skyl i koldt vand.
  11. Åben granatæblet og skil kernerne fra.
  12. Bland mynte, koriander og granatæblekerner.
  13. Tilsæt limeskal og limesaft og smag til med til salt.