Daal med æble-havtorn-chutney

16x9
Daal med æble-havtorns-chutney. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Start med at sætte æble-havtorn-chutneyen over: Skær æblerne i tern, hak løg, hvidløg og ingefær i fine tern.
  2. Varm en gryde op med sukker, indtil det bliver flydende og karamelliseret. Pas på, det brænder meget nemt på!
  3. Kom løg, hvidløg og ingefær i gryden, og steg det af i karamelmassen ved lav varme.
  4. Kom æble, havtorn og æbleeddike i gryden, og kog det ind til en chutneykonsistens – smag til med sukker.
  5. Kom chutneyen på et skoldet syltetøjsglas og opbevar køligt. Kan holde sig minimumto-tre uger på køl.
  6. Start nu på daalen: Pil løg og hvidløg, og skræl den friske ingefær. Blend løg, hvidløg, ingefær og chili med karry, tørret gurkemeje og olie til en fin pasta.
  7. Skræl de søde kartofler, og skær i tern a cirka en gange en centimeter.
  8. Steg karrypastaen af i en gryde ved medium varme sammen med de søde kartofler. Det skal brunes let af.
  9. Kom kokosmælk, vand, salt og linser i gryden, og kog i cirka 20 minutter – eller indtil du har en sammenhængende konsistens, og linserne er kogt.
  10. Tag daalen af blusset, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  11. Server med æble-havtorn-chutney og for eksempel ris, fladbrød, yoghurt og frisk koriander.