Daal med æble-havtorn-chutney

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 45 min
Tilberedning
- Start med at sætte æble-havtorn-chutneyen over: Skær æblerne i tern, hak løg, hvidløg og ingefær i fine tern.
- Varm en gryde op med sukker, indtil det bliver flydende og karamelliseret. Pas på, det brænder meget nemt på!
- Kom løg, hvidløg og ingefær i gryden, og steg det af i karamelmassen ved lav varme.
- Kom æble, havtorn og æbleeddike i gryden, og kog det ind til en chutneykonsistens – smag til med sukker.
- Kom chutneyen på et skoldet syltetøjsglas og opbevar køligt. Kan holde sig minimumto-tre uger på køl.
- Start nu på daalen: Pil løg og hvidløg, og skræl den friske ingefær. Blend løg, hvidløg, ingefær og chili med karry, tørret gurkemeje og olie til en fin pasta.
- Skræl de søde kartofler, og skær i tern a cirka en gange en centimeter.
- Steg karrypastaen af i en gryde ved medium varme sammen med de søde kartofler. Det skal brunes let af.
- Kom kokosmælk, vand, salt og linser i gryden, og kog i cirka 20 minutter – eller indtil du har en sammenhængende konsistens, og linserne er kogt.
- Tag daalen af blusset, og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Server med æble-havtorn-chutney og for eksempel ris, fladbrød, yoghurt og frisk koriander.